(Foto) Aeroportul Brașov. Ultimele verificări tehnice înainte de deschiderea oficială. Adrian Veștea: „Vreau să vă asigur că aeroportul este al vostru, al tuturor”

Last Updated on iunie 13, 2023 La Aeroportul Brașov se fac ultimele pregătiri pentru inaugurare. Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a anunţat că luni dimineaţa s-au făcut ultimele verificări tehnice înainte de deschiderea oficială.

Aeronava de verificări din zbor Beechcraft Super King Air 350, aparţinând Autorității Aeronautice Civile Române (AACR) a revenit în această dimineaţă la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav pentru prima verificare periodică, după autorizare, a echipamentelor de navigație aeriană.

Aeroportul Brașov (Foto) Aeroportul Brașov. Ultimele verificări tehnice înainte de deschiderea oficială. Adrian Veștea: „Vreau să vă asigur că aeroportul este al vostru, al tuturor” 1

Echipajul AACR a verificat din zbor echipamentul ILS/DME în ceea ce priveşte stabilitatea în timp a parametrilor săi şi menținerea performanţelor la standardele internaţionale ale aviației civile. Rezultatele foarte bune ale echipamentelor de navigație aeriană instalate pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav asigură o siguranță foarte ridicată pentru aeronavele care vor opera pe acest aeroport.

Deschiderea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav din 15 iunie se realizează în condițiile în care colegul meu, directorul general Anghel Alexandru, împreună cu întreaga echipă implicată în implementarea obiectivului s-a asigurat că Aeroportul îndeplinește toate condițiile necesare unui aeroport internațional, condiții impuse de organizațiile internaționale ale aviației civile, verificate şi avizate de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi Ministerul Transportului.

(Foto) Aeroportul Brașov. Ultimele verificări tehnice înainte de deschiderea oficială. Adrian Veștea: „Vreau să vă asigur că aeroportul este al vostru, al tuturor” 2 (Foto) Aeroportul Brașov. Ultimele verificări tehnice înainte de deschiderea oficială. Adrian Veștea: „Vreau să vă asigur că aeroportul este al vostru, al tuturor” 3

Aeronava AACR este printre cele mai performante avioane de acest tip din Europa, fiind dotată cu o aparatură specială de cea mai înaltă performanță, care verifică şi calibrează sistemele de radionavigaţie pentru aterizare şi rută, precum şi procedurile de zbor ale aeroporturilor civile si militare” a declarat Adrian Veștea, citat de newsbv.ro.

(Foto) Aeroportul Brașov. Ultimele verificări tehnice înainte de deschiderea oficială. Adrian Veștea: „Vreau să vă asigur că aeroportul este al vostru, al tuturor” 4

(Aeroportul Brașov)

Peste 50.000 de oameni au vizitat Aeroportul Brașov

Potrivit unei estimări oferite de Instituţia Prefectului, peste 50.000 de persoane au fost sâmbătă şi duminică la aeroportul Brașov. Deşi participarea a fost una record, în cele două zile nu au fost înregistrate evenimente nedorite la Aeroportul Brașov.

Da, Braşovul are aeroport, aceasta este vestea pe care v-o dau! Dumnezeu a fost alături de noi pe tot parcursul realizării acestui obiectiv şi a fost cu noi şi în aceste douză zile de sărbătoare, în care am fost feriţi de ploaie şi am fost lăsaţi să ne bucurăm şi să trăim cu toţii un moment de excepţie. Este un moment pe care îl aşteptăm de foarte multă vreme, un moment cu care astăzi suntem contemporani.

Începând de joi, 15 iunie, pe acest aeroport vom avea şansa să ne aşteptăm prietenii, fraţii, familia. Vreau să vă asigur că aeroportul este al vostru, al tuturor. Vă rog să-l folosiţi cu plăcere, dar vă rog să nu mă întrebaţi de ce nu avem anumite destinaţii, deoarece destinaţiile le veţi dicta dumneavoastră, iar companiile aeriene care doresc să opereze pe aeroportul nostru vor să decoleze şi să aterizeze la Braşov cu aeronavele pline. Or acest lucru puteţi să-l faceţi doar dumneavoastră, braşovenii, şi cei din vecinătatea noastră, din Covasna, Harghita, din Sibiu şi din întreaga Regiune Centru.

(Foto) Aeroportul Brașov. Ultimele verificări tehnice înainte de deschiderea oficială. Adrian Veștea: „Vreau să vă asigur că aeroportul este al vostru, al tuturor” 5

(Aeroportul Brașov)

Acest aeroport ne este destinat tuturor şi trebuie să-l folosim cu toţii, în aşa fel încât să ajungem la acea performanţă pe care ne-o dorim, aceea de a avea rentabilitate, de a fi un model de bune practici şi în acest domeniu, aşa cum noi, braşovenii, ştim să implementăm modele de bune practici în multe domenii.

Mai sunt câteva zile până joi, 15 iunie, când îmi închei misiunea numărul unu din activitatea mea de până acum. Nu va fi responsabilitatea mea dacă apa este scumpă la un magazin, dacă a întârziat avionul sau dacă s-au pierdut bagaje. Vor fi alte persoane cu responsabilităţi, pe care vă rog să le trageţi la răspundere, fiindcă doar astfel putem obţine ceea ce ne dorim – un aeroport funcţional la standarde cât mai bune”, Adrian Veștea, la încheierea „Zilelor Porţilor Deschise la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”.

Directorul societăţii care s-a ocupat de implementarea realizării aeroportului şi-a îndeplinit cu bine misiunea. „Practic, am încheiat prima etapă, cea de dezvoltare. Putem spune acum că s-au încheiat toate construcţiile care erau necesare pentru a da drumul aeroportului. De acum vom începe faza de operaţionalizare.

În data de 15 iunie va fi zborul de la Bucureşti, cu un avion TAROM, după care va fi zborul de Stuttgart, primul cu pasageri din activitatea aeroportului”, a precizat Alexandru Anghel, director RA Aeroportul Braşov, citat de bzb.ro.

Previous Story

(Video) Noi imagini. Urși în Brașov și în gara Predeal

Next Story

Brașov. Daciile istorice din toată țara își dau întâlnire în Piața Sfatului