Brașov. Protest al taximetriștilor, astăzi. Circulația autobuzelor pe mai multe artere principale va fi afectată

Last Updated on iunie 20, 2023 Protest al taximetriștilor, astăzi în Brașov. Taximetrişti din 21 de judeţe vor protesta circulând în coloană. La Braşov, acțiunea se desfășoară în intervalul orar 11.00-13.00. Șoferii de taxi acuză „concurenţa neloială a companiilor de transport alternativ”, gen Uber și Bolt.

Întrucât suntem conştienţi de impactul negativ pe care serviciile de ridesharing l-au avut asupra industriei noastre, considerăm că este esenţial să ne unim forţele şi să ne facem auzite vocile în cadrul unui protest organizat. Prin aceste acţiuni, dorim să atragem atenţia autorităţilor şi opiniei publice asupra consecinţelor negative pe care aceste platforme de ridesharing le-au generat în cadrul industriei taximetriei.

Brașov. Protest al taximetriștilor, astăzi. Circulația autobuzelor pe mai multe artere principale va fi afectată 1

Este important să subliniem că protestele vor fi paşnice şi respectuose, în conformitate cu legile şi regulamentele locale. Dorim să ne exprimăm îngrijorările şi nemulţumirile faţă de concurenţa neloială pe care o întâmpinăm în raport cu serviciile de ridesharing, care adesea nu respectă aceleaşi reguli şi standarde impuse industriei noastre”, au transmis organizatorii protestului, potrivit mytex.

Circulația pe mai multe artere principale din municipiu va fi afectată de protestul taximetriştilor. Evident, acţiunea lor va îngreuna şi circulaţia mijloacelor de transport în comun aparținând RATBV.

Pot apărea dereglări sau întârzieri în circulaţia mai multor linii operate pe raza Municipiului Braşov. Situaţia este determinată de desfăşurarea unui protest al taximetriştilor, pe traseul Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Strada Toamnei – Str. Mihail Kogălniceanu – Bulevardul Iuliu Maniu – Strada Nicolae Iorga – Bulevardul Eroilor şi retur”, a anunţat purtătorul de cuvânt al RATBV, Silviu Ştefan.

Atenţie şoferi! Trafic îngreunat pe DN1, la Predeal

Drumarii braşoveni efectuează lucrări ample de reparații pe DN1, în județul Brașov, pe din Predeal, astfel traficul rutier în zonă se va desfăşura cu dificultate. Potrivit reprezentanţiilor DRDP Braşov, lucrările necesită închiderea circulație pe câte un sens de mers astfel, traficul se desfăşoară alternativ pe o singură bandă.

În această perioadă se execută lucrări de reparații pe DN1 în zona Predeal! Lucrările necesită închiderea circulație pe câte un sens de mers, traficul desfășurându-se alternativ pe o singură bandă.

Reparațiile vor dura aproximativ două săptămâni, cu excepția zilelor de vineri, sâmbătă și duminică (la sfârșitul săptămânii nu se lucrează tocmai pentru a deranja cât mai puțin traficul turistic). Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă rugăm să circulați cu prudență în zona lucrărilor”, transmite DRDP Braşov.

Primăria Braşov vrea să limiteze traficul în zona veche a oraşului

Primarul Braşovului, Allen Coliban, a anunţat se în oraş se face o monitorizare a traficului prin intermediul unor senzori automatizaţi, montaţi în zona centrală a oraşului.
Putem să obţinem, pe diverse intervale orare ce tip de vehicule sunt în zona centrală a oraşului. Genul acesta de abordare ne permite o primă analiză, apoi adaptarea măsurilor de reducere a traficului în regim dinamic. Asta înseamnă să evităm înainte, prin măsuri proactive”, a declarat Allen Coliban, conform bzb.

În acest sens, primarul a anunţat de anul viitor, în perioadele aglomerate ale anului, ar putea fi impuse limitări de trafic în centrul vechi şi pe Drumul Poienii.

De altfel, cel puţin în ceea ce priveşte centrul vechi al oraşului, traficul rutier este studiat de mulţi ani, însă până acum nu a fost stabilită o strategie pentru rezolvarea problemei, ci au fost lansate unele propuneri. De exemplu, la un moment dat s-a luat în calcul chiar săparea unui tunel în zona Aleii După Ziduri, pentru a devia traficul de pe strada Mureşenilor, însă planul nu a fost dus mai departe, din cauza impactului ce l-ar fi putut avea asupra unor monumente istorice.

Previous Story

Aeroportul Brașov. George Copos: „Am stat 20 de minute în aer, gândiţi-vă ce înseamnă pentru bucureşteni să ajungă atât de repede la Braşov”

Next Story

Aeroportul Brașov. Dan Air a introdus două noi curse. Continuă angajările la Aeroport