Brașov. Clubul Corona Hochei, coordonat de Marius Gliga. „Brașovul are un potențial extraordinar”

Last Updated on iunie 2, 2023 Marius Gliga, fostă mare glorie a Stelei Bucureşti în perioada în care echipa domina campionatul României, a fost adus la Corona Brașov pentru a pune ordine la clubul de hochei.

„Sunt foarte, foarte motivat să încep să lucrez aici. Îi cunosc în mare măsură pe cei care sunt implicați în această activitate. Evident că gândurile noastre se îndreaptă în primul rând către performanță, dar este cale lungă, este un program pe termen lung, pe care l-au demarat cei de la clubul Corona, și care începe cu instruirea tinerilor jucători, angrenarea lor într-un program care să-i stimuleze și eventual orientarea lor foarte curând, a celor mai talentați către un soi de profesionalism: să îmbrățișeze acest sport, să joace cu plăcere, să rămână în zonă și să facă din Brașov ceea ce ne dorim cu toții, un pol de interes în hocheiul românesc.

Brașov. Clubul Corona Hochei, coordonat de Marius Gliga. „Brașovul are un potențial extraordinar” 1

În modul de față, Brașovul are un potențial extraordinar. Vorbesc de infrastructură în primul rând, vorbesc de interesul pe care îl are Primăria și clubul, vorbesc de susținerea publicului, care este esențială. Ceea ce mai lipsește acum, și care trebuie îmbunătățit, evident, este un program ferm pe termen lung și aducerea oamenilor potriviți la locul potrivit – oameni, dacă este posibil, locali, care să îmbrățișeze această meserie și care să lucreze cu consecvență pe o perioadă lungă de timp”, a declarat Marius Gliga.

Conform coordonatorului clubului sportiv Corona Brașov, Alexandru Dedu, rolul lui Marius Gliga este de a dezvolta cât mai mult baza de juniori a secției de hochei, dar și de a crește performanțele echipei de seniori, care anul acesta a cucerit titlul național. Obiectivul este ca, în sezonul următor, echipa de hochei să obțină o medalie în toate competițiile în care participă: campionat, cupă, Erste Liga.

Din foarte, foarte multe motive – și nu este specific Brașovului, e specific întregului sport românesc – lucrurile se fac în mare parte pe genunchi. De ce? Fiindcă nu există proiecte multianuale, și din cauza lipsei celor necesare, nu poți să ai strategii și nu poți să fii profesionist. Nu poți să te conduci după niște reguli foarte clare ale performanței. Ceea ce eu am găsit la Brașov îmi arată că dumneavoastră, comunitatea, doriți un pic mai mult decât atât și am mari speranțe că proiectul început în septembrie anul trecut va continua.

Brașov. Clubul Corona Hochei, coordonat de Marius Gliga. „Brașovul are un potențial extraordinar” 2

Parte din acest proiect – și e o parte foarte însemnată, fiindcă hocheiul este iubit în Brașov – este Marius Gliga. Omul ăsta a demonstrat și pe gheață, și în afara ei, că știe cu ce se mănâncă hocheiul de mare performanță, și cu ajutorul lui încercăm să creștem partea de profesionalism, mai ales în rândul copiilor și juniorilor.

Ne trebuie antrenori bine pregătiți; copii care vor să patineze sunt destui, Slavă Domnului – nu avem noi ore la patinoar câți copii ar vrea să patineze. Și în plus, eu nepricepându-mă la hochei, am nevoie de o părere competentă în foarte multe locuri.

E clar că staff-ul tehnic își dorește un jucător sau altul, dar eu mai vreau încă o părere apropo de calitățile respectivului jucător, dacă sunt în conformitate cu obiectivele pe care clubul le dorește. Așa că, pentru mine, va fi un ajutor foarte mare faptul că Marius a venit aici”, a completat Alexandru Dedu, citat de bzb.ro.

Previous Story

Foto/Video. 26 de terenuri de sport din Brașov, reamenajate la nivel profesionist. Suprafețe de joc din tartan, gazon sintetic,  6 piste de alergare, instalații de nocturnă

Next Story

Foto Brașov. Allen Coliban: „Lucrăm noaptea la asfaltările din Tractorul. Diminuăm blocajele din trafic și reducem la minim disconfortul pentru brașovenii din zonă”