Foto/Video. 26 de terenuri de sport din Brașov, reamenajate la nivel profesionist. Suprafețe de joc din tartan, gazon sintetic,  6 piste de alergare, instalații de nocturnă

Last Updated on iunie 2, 2023 26 de terenuri de sport din Brașov vor fi reamenajate la nivel profesionist de către Primărie. Acestora li se adaugă 6 piste de alergare. Primul teren finalizat, care beneficiază și de nocturnă, este cel de baschet de sub Tâmpa, cu suprafață de joc agrementată FIBA.

Am finalizat renovarea terenului de sub Tâmpa, «Voința», la nivel de suprafață omologată pentru 3 x 3. Avem acum un teren modern, avem instalație de nocturnă. El va fi deschis gratuit tuturor doritorilor, tuturor practicanților de 3 x 3 și de baschet din Brașov. Este terenul pe care mulți dintre noi ne-am «înfruntat» serile, mai ales serile de vară.

Foto/Video. 26 de terenuri de sport din Brașov, reamenajate la nivel profesionist. Suprafețe de joc din tartan, gazon sintetic,  6 piste de alergare, instalații de nocturnă 1

Este terenul care de azi înainte are o nouă față și vă așteaptă pe toți să bateți mingea cu drag și cu voioșie. Ne vedem sub Tâmpa! Vino și tu!”, i-a invitat primarul Allen Coliban pe brașoveni.

Primăria și-a propus ca, până în luna august, să finalizeze lucrările de reabilitare sau amenajare a celor 26 de terenuri de sport, dintre care 3 vor fi de baschet, pe care vor fi montate module de polipropilenă, agrementate de FIBA (Federația Internațională de Baschet), iar alte 7 terenuri de baschet vor beneficia de o suprafață de joc din tartan.

La acestea se adaugă gazon sintetic pentru 5 terenuri, iar alte 10 vor fi amenajate pentru practicarea mai multor sporturi. Tot în cadrul acestei investiții, vor fi amenajate și 6 piste de alergare din tartan, cu 2 sau 3 culoare. Cinci vor fi în cadrul unor unități de învățământ, iar cea de a șasea va fi amenajată în parcul Tractorul.

Foto/Video. 26 de terenuri de sport din Brașov, reamenajate la nivel profesionist. Suprafețe de joc din tartan, gazon sintetic,  6 piste de alergare, instalații de nocturnă 2

Cele 3 terenuri de baschet pe care se montează module de polipropilenă, agrementate de FIBA, sunt: Parcul Centrul Civic, Str. Argintului-Bronzului și Aleea de sub Tâmpa.

Alte 8 terenuri de baschet vor fi amenajate cu suprafețe de joc sintetic realizate din cauciuc reciclat legat cu poliuretan, tip „tartan”: Parcul Timiș-Triaj, str. Popa Şapcă, parcul de la pasajul Fartec, parcul Agricultorilor, parcul Ştefan cel Mare, Saturn 15 – Apollo, Școala Gimnazială nr. 1, Liceul Sportiv, potrivit bzb.ro.

În cadrul aceluiași contract, va fi montat gazon artificial mono-filament pe 5 terenuri de fotbal: Aleea Violetelor; str. Hărmanului, lângă autogara 3; Școala Gimnazială nr. 14, corpul din Stupini; Școala Gimnazială nr. 1, corp Cocorului; Școala Gimnazială nr. 31, str. Simeria.

Foto/Video. 26 de terenuri de sport din Brașov, reamenajate la nivel profesionist. Suprafețe de joc din tartan, gazon sintetic,  6 piste de alergare, instalații de nocturnă 3

Pe alte zece terenuri se va monta gazon artificial, acestea având destinație multisport, handbal și tenis. Trei dintre terenuri vor fi amenajate la Liceul de Arte Plastice ”Hans Mattis-Teutsch”, două multisport și unul de handbal; două la Școala Gimnazială nr. 25, unul de handbal și unul de volei, și câte unul de handbal la Școlile Gimnaziale nr. 3, 9 (corpul de pe str. Prunului), 11 și 15. Acestora li se adaugă un teren de handbal pe str. Mierlei nr. 5. Toate sunt multifuncționale, având ca destinație principală sportul respectiv.

Cinci piste de alergare, realizate din cauciuc reciclat legat cu poliuretan tip ,,tartan”, vor fi amenajate la următoarele unități de învățământ: câte o pistă la ambele corpuri – str. Barbu Lăutaru și str. Cocorului – ale Școlii Gimnaziale nr. 1; o pistă de alergare la Școlile Gimnaziale nr. 3 și nr. 9 (corpul de pe str. Prunului) și, de asemenea, o pistă la Liceul de Artă. Cea de a șasea pistă va fi amenajată în parcul Tractorul, scrie brasov.net

Foto/Video. 26 de terenuri de sport din Brașov, reamenajate la nivel profesionist. Suprafețe de joc din tartan, gazon sintetic,  6 piste de alergare, instalații de nocturnă 4

Termenul pe care și l-a propus municipalitatea este de 31 iulie pentru finalizarea tuturor acestor amenajări. Lucrările sunt realizate de către asocierea Sport Arena Bucureşti – Clarom Trans SRL Braşov, valoarea lucrărilor fiind de 3.248.220 lei fără TVA.

Previous Story

Brașov. Grădina Zoologică este deschisă și luni, 5 iunie. S-a redeschis și cofetăria de la ZOO

Next Story

Brașov. Clubul Corona Hochei, coordonat de Marius Gliga. „Brașovul are un potențial extraordinar”