Aeroportul Brașov. Primul zbor, așteptat cu fanfară, tunuri cu apă, covor roșu, tăiere de panglici, ceremonie religioasă

Last Updated on iunie 14, 2023 Aeroportul Brașov. Joi, 15 iunie, va avea loc inaugurarea oficială a Aeroportului Brașov.  Avionul TAROM ar urma să decoleze de la București la 7:30, iar de la Brașov invitații vor putea urmări pe un ecran led poziționat în salonul plecări interne procesul de comunicare între turnul de control virtual, camera de control de trafic aerian de la Arad și aeronava TAROM, care va fi pilotată de Cătălin Prunariu, fiul lui Dumitru Prunariu, anunță mytex.ro.

Toate informațiile de la Brașov, atât imagine, cât și informațiile de voce, adică transmisia sol – aer, sol – sol; Controlorii trebuie să vorbească cu dispecerii de sol, să vorbească cu pompierii de acolo, local, pe un aeroport. Acest lucru nu se face prin telefon, ci se face printr-o stație, pentru că transmisia trebuie să fie imediată.

Aeroportul Brașov

(Aeroportul Brașov)

Toate astea se transmit pentru o linie de date dublată din punct de vedere tehnic, deci să fie bază și rezervă, linie de date de mare capacitate, de la Brașov, la Arad. Întârzierea de transmitere este sub o secundă. Practic, nu există întârziere de semnal” a declarat Directorul regional ROMATSA, Florin Manta, conform Radio Brasov FM.

Turnul virtual nu este singura premieră a Aeroportului brașovean. Din nou, Florin Manta: „Sunt aici niște premiere. Brașovul e, din ultimii 50 de ani, primul aeroport construit de la zero. O altă premieră în România, nu mondială, dar în România, este acest turn virtual. Dar un alt element care iar este specific – este al doilea aeroport din lume care nu mai trece prin varianta de turn clasic.

Deci, unde mai există tehnologia asta în lume. Mai sunt vreo 30 de aeroporturi la momentul ăsta în toată lumea care au tehnologie «remote tower». Toate au trecut de la turn clasic, la turn virtual. Există doar două aeroporturi în lume care au făcut-o direct: Brașovul, al doilea, și mai este unul în Suedia”.

Avionul ar urma să decoleze de la București la 7:30, iar de la Brașov invitații vor putea urmări pe un ecran led poziționat în salonul plecări interne procesul de comunicare între turnul de control virtual, camera de control de trafic aerian de la Arad și aeronava TAROM, care va fi pilotată de Cătălin Prunariu, fiul lui Dumitru Prunariu, anunță mytex.ro.

La aterizarea pe Aeroportul Brașov, în jurul orei 8:10, aeronava TAROM va fi primită de autospeciale cu tunuri cu apă.  Festivitățile de pe apronul aeroportului, cu covor roșu pentru oaspeți, includ intonarea Imnului Național al României de către fanfara Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” și întâmpinarea cu gardă militară, o ceremonie religioasă oficiată de Înaltpreasfinția Sa Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului;

tăierea panglicii inaugurale și o alocuțiune a prim-ministrului României (sau a altui înalt oficial). Vor urma alte discursuri oficiale și ceremonia dezvelirii plăcii inaugurale de la Aeroportul Braşov. În cadrul evenimentului va avea loc și ceremonia decernării titlului de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Braşov” dr. ing. cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu, așa cum a decis plenul Consiliului Județean.

Consiliul Județean Brașov: „Mai sunt câteva ore până când Aeroportul Braşov va fi deschis oficial. De joi, 15 iunie, acest obiectiv va deveni poarta de intrare în judeţul Braşov şi în inima României pentru toţi cei care doresc să revină acasă la cei dragi, să-şi petreacă vacanţele aici, să cunoască oameni minunaţi şi locuri încărcare de istorie, să facă investiţii.
De joi, 15 iunie, Aeroportul  Braşov va intra în angrenajul economic al judeţului Braşov”.

Previous Story

Brașov. RO-Alert: Urs în zona Cetății. Casă de vacanță din Predeal distrusă de urs. „Putea oricând să intre peste noi, putea oricând să vină peste familia mea, peste copiii mei”

Next Story

(Video) Brașovean în lacrimi, după ce şi-a vândut Dacia pe care a avut-o timp de 34 de ani „Cea mai întreținută Dacie de pe Brașov. Il știu pe domnu in fiecare zi ștergea și curată la mașină avea grija de ea ca de icoană!”