(Foto) Aeroportul Brașov. Primul charter spre Antalya. „100% grad de ocupare pentru vacanțele lunii iunie în Antalya și Creta”

Last Updated on iunie 17, 2023 Vineri după-amiază, de la Aeroportul Brașov, a zburat prima cursă charter cu destinația Antalya, operat de Animawings. Vacanțele sunt organizate de Agenția de Turism Paralela 45.

Am dat start festivalului vacanțelor 𝗣𝗮𝗿𝗮𝗹𝗲𝗹𝗮𝟰𝟱 cu zboruri charter săptămânale, direct din 𝗕𝗿𝗮𝘀̦𝗼𝘃.𝟭𝟬𝟬 % 𝗴𝗿𝗮𝗱 𝗱𝗲 𝗼𝗰𝘂𝗽𝗮𝗿𝗲 pentru vacanțele lunii iunie în 🇹🇷𝗔𝗻𝘁𝗮𝗹𝘆𝗮 𝘀̦𝗶 🇬🇷𝗖𝗿𝗲𝘁𝗮! 🏖️ Hai să ne bucurăm împreună de soare, plaje, mare, cocktail-uri și momente de neuitat! 🛎 Rezervă-ți locul acum și alătură-te distracției! transmit reprezentanții Agenției de Turism Paralela 45, potrivit mytex.ro.

Aeroportul Brașov

(Foto) Aeroportul Brașov. Primul charter spre Antalya. „100% grad de ocupare pentru vacanțele lunii iunie în Antalya și Creta” 1

(Foto) Aeroportul Brașov. Primul charter spre Antalya. „100% grad de ocupare pentru vacanțele lunii iunie în Antalya și Creta” 2

(Foto) Aeroportul Brașov. Primul charter spre Antalya. „100% grad de ocupare pentru vacanțele lunii iunie în Antalya și Creta” 3

(Aeroportul Brașov)

BoardingPass: „Live de la Brașov: Airbusul A320 Animawings (YR-AGA) cu Carpații în fundal.
Compania aeriană operează vineri, 16 iunie 2023, primul charter din Brașov spre Antalya (Turcia).
📸: Ionut Arpasanu”

(Foto) Aeroportul Brașov. Primul charter spre Antalya. „100% grad de ocupare pentru vacanțele lunii iunie în Antalya și Creta” 4

Brașovul văzut de la înălțime, din primul zbor care a decolat de pe Aeroportul Brașov

Imediat după momentul inaugurării festive, de pe Aeroportul Ghimbav a decolat și primul zbor comercial spre Stuttgart. Momentul a fost unul emoționant pentru toți pasagerii, care au primit din partea companiei aeriene și câte un pahar de șampanie pentru a marca momentul festiv, potrivit Biz Brasov.

(Foto) Aeroportul Brașov. Primul charter spre Antalya. „100% grad de ocupare pentru vacanțele lunii iunie în Antalya și Creta” 5

(Foto) Aeroportul Brașov. Primul charter spre Antalya. „100% grad de ocupare pentru vacanțele lunii iunie în Antalya și Creta” 6

(Foto) Aeroportul Brașov. Primul charter spre Antalya. „100% grad de ocupare pentru vacanțele lunii iunie în Antalya și Creta” 7

(Aeroportul Brașov)

Fiind un zbor istoric, mai toți pasagerii au imortalizat momentul decolării și mulți dintre ei l-au împărtășit cu prietenii, dar și cu publicul larg. În nici 40 de secunde, avionul este deja la înălțime. „Așa se vede Brașovul de la înălțime. O bucurie și o împlinire, adică o normalitate în 2023”, a mărturisit Cristian Panait, care a realizat un filmuleț de la decolare.

Cel puțin două săptămâni, cele mai multe zboruri vor fi comasate

Din cauza lipsei de personal, într-un prim interval de timp de cel puțin două săptămâni, aeroportul va funcționa doar în intervalul orar 7.00 – 19.00. Astfel, cei care au bilete de avion de la Brașov spre Nürnberg sau Stuttgart cu Dan Air au primit notificări prin care sunt anunțați despre comasarea zborurilor sau transportul cu autocarul la Aeroportul Henri Coandă de la Otopeni.

Compania Dan Air, care operează zboruri de la București și Brașov, a trimis o adresă către Romatsa în care expune situația creată la Brașov din cauza faptului că programul aeroportului este unul limitat.

Pentru a asigura sustenabilitatea din punct de vedere economic, orice operator aerian este nevoit să planifice cel puțin două rotații zilnice pentru fiecare aeronavă. Acesta presupune planificarea primului zbor (dus-întors) în prima parte a zilei și a celui de-al doilea după amiaza.

Cu o medie de 7 ore/rotație internațională (ex. GVH-BCN-GHV cu 3 ore zbor dus, 45 minute ground time, 3 ore zbor întors sau GHV-LGW-GHV cu 3.30 ore zbor dus, 60 minute ground time, 3.30 ore zbor întors) este necesară asigurarea operațiunilor pe aeroport pentru minim 18 ore, spre exemplu în intervalul 5.00- 23.00, pentru a permite efectuarea acestor două rotații.

Programul actual de deservire în intervalul 7.00- 19.00, propus de ROMATSA, limitează activitatea la o singură rotație pe zi, descurajând astfel orice companie aeriană interesată de operarea pe aeroportul Brașov”, se spune în solicitarea celor de la Dan Air, potrivit Adevarul.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Pasageri abandonați de Dan Air. „Ar fi trebuit să fim printre primii, dar a plecat avionul”

Next Story

(Video) Brașoveanul care a plâns după Dacia sa. „Nu regret că am vândut mașina, numai că ceva s-a rupt în noi. A fost ca și copilul nostru”