Aeroportul Brașov. Pasageri abandonați de Dan Air. „Ar fi trebuit să fim printre primii, dar a plecat avionul”

Last Updated on iunie 16, 2023 Mai mulți pasageri care ar fi trebuit să plece la Stuttgart cu primul avion care a decolat de pe Aeroportul Brașov au rămas pe loc. Deși au spus că au venit la timp pentru check-in, aeronava Dan Air cu care ar fi trebuit să se deplaseze ar fi plecat mai devreme.

Da, ar fi trebuit să fim printre primii, dar a plecat avionul la 10.00. Așteptăm un altul”, a spus una dintre doamnele care ar fi trebuit să zboare cu primul avion către Stuttgart, conform radio Brasov FM.
Încercăm să rezolvăm. A plecat mai repede avionul”, ne-a spus un alt pasager.
Nu am timp. Trebuie să mă uit pe zobor pentru că s-a anulat”, ne-a răspuns o altă pasageră supărată de situația creată.

Aeroportul Brașov

(Aeroportul Brasov)

Alexandru Anghel, directorul Aeroportului Brașov, a sugerat că a fost vorba despre o comasare a zborurilor din cauza programului redus de funcționare a Aeroportului Brașov, detaliu (n.r. comasarea) despre care însă nu a putut să ofere detalii, acest lucru revenind în sarcina reprezentanților companiei.

Dan Air a anunțat zborurile care fac escală la Aeroportul Brașov

Într-un comunicat de presă, Dan Air a informat, printre altele: „Din păcate, ROMATSA nu poate asigura servicii de trafic aerian pentru aeroportul Brașov decât între orele 7-19 (explicația directorului de la ROMATSA, AICI). Această restricție ne afectează și vă afectează în mod direct pe dvs. pasagerii noștri în al cărui serviciu suntem, însă cele întâmplate se află în afara controlului rezonabil al DAN AIR…

Vom continua să cooperăm cu Aeroportul Brașov pentru a convinge autoritățile să permită Aeroportului Brașov să opereze fără restricții, pentru a putea reveni la programul de zbor care să evite escale suplimentare pentru pasagerii noștri”.

București-Barcelona-București
București-Bruxelles-București
București-Nürnberg-București
București-Stuttgart-București
vor fi operate cu un stop comercial de 30 minute, fără debarcare, la Aeroportul Brașov (GHV), conform mytex.ro.

Deocamdată, singura companie care zboară de pe aeroportul din Braşov este Dan Air, tocmai cea despre care reprezentanţii instituţiei spun că ar trebui să se descurce singură cu cei de la Romatsa. Wizz AIr Air va începe în august și septembrie curse din Braşov spre Londra și Dortmund, iar Paralela 45 va opera curse charter.

Programul aeroportului a fost stabilit împreună cu reprezentanții Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav și a fost publicat. În prezent sunt școlarizați controlori de trafic pentru a flexibiliza acest program-tot în interval de 12 ore, dar cu flexibilizarea orelor de începere și terminare a programului.

Pe viitor se are în vedere și extinderea orarului de funcționare a aeroportului, în funcție de dinamica zborurilor. Trebuie să mai școlarizăm personal tehnic, personal meteo. Peste 3 luni putem să facem flexibilizarea programului. Vom discuta cu toți operatorii aerieni astfel încât să facem față solicitărilor dumnealor.

Toți operatorii au cunoscut programul aeroportului. Din pricina lipsei de personal, pentru că este un spațiu aerian nou, utilizăm controlori de la Arad și de la alte turnuri. Această perioadă de training este o perioadă mai dificilă, trebuie controlori experimentați pentru a furniza în siguranță servicii de navigație aeriană”, a transmis directorul general al ROMATSA, Marius Cojoc, într-un punct de vedere pentru BizBrașov.ro.

Previous Story

Avion Dan Air, „fugărit” de pe pistă, Aeroportul Brașov se închidea la ora 19:00. „Cu eforturi am reușit să decolăm către Nuernberg la ora 18:59. Ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă nu reușeam să decolăm”

Next Story

(Foto) Aeroportul Brașov. Primul charter spre Antalya. „100% grad de ocupare pentru vacanțele lunii iunie în Antalya și Creta”