Sibiul disperat, deja, de Aeroportul Brașov.  „Sibienii vor trebui să meargă la Brașov pentru a lua avionul spre Londra sau spre Barcelona”

Last Updated on mai 18, 2023 Disperare la Sibiu după ce aeroportul din localitate a devenit aproape inutil. Ryanair nu mai operează niciun zbor din orașul de pe Cibin, iar Wizz Air mai are doar câteva curse pe listă. Treisprezece destinații sunt disponibile, în prezent, de pe Aeroportul Internațional Sibiu (AIS), cinci dintre ele fiind doar de vacanță. În acest ritm, consilierul județean din Sibiu Paur Porr consideră că sibienii vor ajunge să meargă până la Brașov pentru a putea zbura în afara țării.

Consilierul Județean mai spune însă un lucru interesant. Din 2024, aeroporturile nu vor mai avea voie să primească bani de la Consiliile Județene. Asta înseamnă pericol de faliment pentru Aeroporturile Sibiu, Mureș și… Brașov. Aceste Aeroporturi funcționează cu sume foarte mari de la Consiliile Județene.

Sibiul disperat, deja, de Aeroportul Brașov.  „Sibienii vor trebui să meargă la Brașov pentru a lua avionul spre Londra sau spre Barcelona” 1

„În urmă cu câțiva ani, cred că 2016, început de 2017, a fost vorba de efectuarea unui caiet de sarcini referitor la dezvoltarea globală a aeroportului, iar acest caiet să fie publicat într-o revistă de specialitate în limba engleză și să se facă apoi o licitație în funcție de ofertele primite.

Acest caiet de sarcini, după știrea mea, nu s-a făcut. În timp ce la Brașov, în doi ani, s-a făcut un aeroport, noi n-am fost în stare să facem măcar un caiet de sarcini.

Doamna președintă mi-a răspuns prin 2020 că acum avem pandemie și nu aruncăm banii pe caiete de sarcini. Pandemia a trecut și la anul, după cum se știe, nu mai avem voie să subvenționăm aeroportul conform unor norme europene care intră în vigoare în 2024”, a spus consilierul județean Paul Porr (FDGR), conform Ora de Sibiu.

Potrivit acestuia, sibienii vor ajunge să meargă până la Brașov pentru a zbura în afara granițelor, având în vedere numărul zborurilor din Sibiu din prezent. „Deja acum a plecat Ryanair de tot, Wizz Air a redus zborurile și Brașovul încă nici n-a deschis aeroportul.

I-am spus doamnei președintă tot în plenul Consiliului Județean că sibienii o să-i mulțumească că vor trebui să meargă la Brașov sau la Cluj pentru a lua avionul spre Londra sau spre Barcelona. Din păcate, așa se va întâmpla”, a adăugat acesta, potrivit mytex.ro.

Previous Story

Brașov. Colegiul Meșotă are 54 de olimpici

Next Story

Actriță din Brașov, bătută în parcul Cișmigiu, din București, noi detalii. “Individul a rămas în parc și sub ochii mei a intrat în legătură cu alte două fete care erau pe marginea lacului”