Brașov. Colegiul Meșotă are 54 de olimpici

Last Updated on mai 17, 2023 Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” anunță că în acest an are peste 50 de laureați la diverse discipline ale olimpiadelor naționale, dar și cu distincții la olimpiade internaționale.

„54 de olimpici și destul de multe premii acumulate la aceste faze naționale și doi calificați în lotul lărgit pentru olimpiadele internaționale. Adrian Cristea este în clasa a XII-a, e în lotul pentru internaționala de Chimie, și Ștefan Dumitrescu, olimpicul nostru internațional la științele pământului, la Biologie și la Chimie.

Brașov. Colegiul Meșotă are 54 de olimpici 1
(foto ghidlocal.com)

Și el deja a câștigat și aurul și locul I la Olimpiada internațională de Lingvistică”, a precizat directorul Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă”, prof. Dorin Frâncu, citat de mytex.ro.

Luca Antonio Dodiţă este elev în clasa a XII-a şi a obţinut primul loc la naţionala de franceză. Mai departe îşi vede viitorul în Franţa. „Am fost şi anul trecut. Am participat la aceeaşi olimpiadă naţională. A fost o experienţă inedită, în care am reuşit să-mi controlez mult mai bine emoţiile faţă de data trecută şi să mă concentrez mult mai mult pe ceea ce am de făcut.

Mai departe, o să doresc să urmez studiile în Drept.

Deja am încheiat dosar pentru universităţi din Franţa. Are cumva legătură cu tot ce am făcut până acum. Am simţit nevoia să şi valorific ceea ce am dobândit până acum, să nu fie doar nişte cunoştinţe care să se încheie şi să nu aibă nicio finalitate în urma liceului”, a declarat Luca Antonio Dodiţă pentru bzb.ro.

Meșotă are peste 50 de olimpici. Pentru liceenii cu rezultate spectaculoase, cel mai important ingredient în rețeta succesului îl reprezintă studiul suplimentar. La care se adaugă pasiunea pe care au dezvoltat-o pentru anumite discipline.

Olimpicii au fost prezentați și felicitaţi într-un cadru festiv, de către conducerea colegiului.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Zboruri directe spre Turcia şi Grecia. „Primele 4 plecări sunt deja vândute”

Next Story

Sibiul disperat, deja, de Aeroportul Brașov.  „Sibienii vor trebui să meargă la Brașov pentru a lua avionul spre Londra sau spre Barcelona”