Brașov. Ro-Alert: Urs pe Calea București. Trei copii fugăriți de urs în Argeș

Last Updated on mai 23, 2023 A început în forță sezonul atacurilor de urs. Numărul mare de urși din România nu poate fi gestionat corespunzător d autorități.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a emis un mesaj prin Ro-Alert pentru a-i atenționa pe oameni cu privire la faptul că un urs și-ar fi făcut apariția pe Calea București din Brașov. Animalul ar fi fost văzut în zona Dârste, anunță mytex.ro.

Brașov. Ro-Alert: Urs pe Calea București. Trei copii fugăriți de urs în Argeș 1

Revenim cu detalii!

Argeș. Trei copii fugăriți de urs!

Trei adolescenți cu vârste de 17-18 ani au trăit spaima vieții lor ieri, 22 mai 2023, în timp ce se aflau la plimbare într-o zonă împădurită din comuna Mărăcineni. Aceștia au fost surprinși de un urs și s-au refugiat pe balconul unei case părăsite, de unde au apelat numărul unic de urgență 112, anunță Ziar Obiectiv.

Brașov. Ro-Alert: Urs pe Calea București. Trei copii fugăriți de urs în Argeș 2

(Foto Arhiva)

Un echipaj din cadrul Jandarmeriei Argeș, împreună cu un echipaj SMURD și cu autoritățile locale s-au deplasat la fața locului și, folosind semnalele acustice și luminoase, au reușit să îndepărteze ursul.

Cei trei adolescenți au fost coborâți în siguranță și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă, după cum au mărturisit, nu vor uita ușor experiența trăită.

Mutilat de urs, la Codlea

Un tânăr de 29 de ani, a ajuns în stare gravă la spital, luni, 22 mai, după ce a fost mutilat de urs în timp ce păzea o turmă de oi.
Bărbatul se afla la o stână din Codlea, acolo unde păşteau oile.

În momentul în care câinii s-au alertat şi au alergat către un luminiş, tânărul, în vârstă de nouă 29 de ani, s-a dus să vadă ce se întâmplă, moment în care ursul a ieşit din tufiş şi l-a atacat. Bărbatul a fost transportat de urgenţă la spital cu răni multiple, atât în zona feţei, scalpului, cât şi a membrelor, dar şi toracice, scrie Fagarasul Tau.

Tatăl acestuia a fost cel care l-a scos din ghearele ursului şi a sunat la 112, iar acum autorităţile iau în calcul şi recoltarea ursului, pentru că, potrivit specialiştilor, un urs care odată a atacat un om o va face din nou şi este periculos, mai ales că zona este una foarte des tranzitată de turişti, fiind în apropierea ştrandului Codlea.

Previous Story

Tânăr atacat de urs, la Codlea. Tatăl său a sunat la 112

Next Story

(Video) Aeroportul Brașov. Adrian Veştea: „Parcurgem ultimele demersuri procedurale înainte de inaugurare”