(Video) Aeroportul Brașov. Adrian Veştea: „Parcurgem ultimele demersuri procedurale înainte de inaugurare”

Last Updated on mai 24, 2023 Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, a prezentat pe Facebook, ultimele noutăți de la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav. Aeroportul va fi deschis pe 15 iunie.

Parcurgem ultimele demersuri procedurale înainte de inaugurarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav!
Desfășurăm procedurile de recepție la încheierea lucrărilor prevăzute în contractul privind „Asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav/ Realizarea infrastructurii fizice şi dotarea ei cu echipamente specifice”, implementat de asocierea SC UTI Construction and Facility Management SA – SC BOG’ART SRL.

(Video) Aeroportul Brașov. Adrian Veştea: „Parcurgem ultimele demersuri procedurale înainte de inaugurare” 1

Zilele trecute, membrii comisiei de recepție au verificat clădirea de contingență, echipamentele de comunicaţii radio, comunicaţii terestre și de meteorologie, sistemele de navigaţie aeriană, serverele şi echipamentele aferente sistemului remote tower amplasate la Ghimbav, din punctul de vedere al conformității cu prevederile contractuale.

În prezent, comisia continuă procedurile de recepţie la Centrul de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad, pentru echipamentele aferente sistemelor RVT (Remote Virtual Tower) şi VREC (Voice Recorder)” a scris Veștea pe Facebook, potrivit mytex.ro

 

Consiliul Judeţean Braşov ia în calcul extinderea aeroportului în anul 2027

Consilierii judeţeni braşoveni vor dezbate în şedinţa de plen de joi, 25 mai, un proiect de hotărâre privind aprobarea scenariului pentru finanţarea cheltuielilor de funcţionare precum şi a documentaţiei de prenotificare a ajutorului de stat (pentru investiţii şi funcţionare), pentru Aeroportul Internaţional – Braşov. Conform proiectului, scenariul de finanţare vizează perioada 2023 – 2025, scrie bzb.ro.

Documentaţia de prenotificare a ajutorului de stat va fi transmisă către Comisia Europeană şi ia în calcul scenariul cel mai pesimist, adică suma maximă de 2.325.822 de euro.

În ceea ce priveşte investiţiile, este luată în considerare construirea celui de-al doilea terminal, în perioada 2027 – 2033. Valoarea investiţiei este estimată la 23.516.089 euro. Lucrările vor fi finanţate în proporţie de 92% din veniturile de exploatare a aeroportului, diferenţa de 8% urmând a fi asigurată din alte surse (subvenţii, buget de stat sau fonduri europene).
Pe de altă parte, din documentaţia aferentă proiectului de hotărâre rezultă că în anul 2026 se va atinge pragul de un milion de pasageri.

Previous Story

Brașov. Ro-Alert: Urs pe Calea București. Trei copii fugăriți de urs în Argeș

Next Story

Aeroportul Brașov deschis cu 5 concerte: Ştefan Bănică Junior, trupele Zdob şi Zdub şi Headaway, Olivia Adams şi Raluk