Brașov. Piaţa volantă va ajunge şi în zona Bartolomeu – Avantgarden. Viceprimarul Flavia Boghiu: „Proiectul piețelor volante este un succes! Primele piețe organizate în Răcădău, Schei și Noua, ne arată clar că brașovenii își doresc să aibă acces la fructe, legume și verdețuri de calitate, direct de la producători”

Last Updated on mai 22, 2023 Viceprimarul Flavia Boghiu a anunţat vineri, 19 mai, că programul pieţelor volante din cartiere se va extinde, solicitarea în acest sens venind din partea cetăţenilor.
Iniţial, pentru amenajarea unor pieţe volante au fost stabilite cartierele Valea Cetăţii, Şchei, Noua, Triaj şi Stupini.

Viceprimarul Flavia Boghiu: „Proiectul piețelor volante este un succes! Primele piețe organizate în Răcădău, Schei și Noua, ne arată clar că brașovenii își doresc să aibă acces la fructe, legume și verdețuri de calitate, direct de la producători.

Brașov. Piaţa volantă va ajunge şi în zona Bartolomeu – Avantgarden. Viceprimarul Flavia Boghiu: „Proiectul piețelor volante este un succes! Primele piețe organizate în Răcădău, Schei și Noua, ne arată clar că brașovenii își doresc să aibă acces la fructe, legume și verdețuri de calitate, direct de la producători” 1

În urma solicitării primite de la Asociatia Comunitara Bartolomeu Avantgarden de a organiza piete volante si in cartierul Avantgarden, m-am deplasat împreună cu conducerea Serviciului Public de Administrare a Piețelor pe teren, pentru a evalua amplasamentele disponibile.

Însă pentru că deciziile pentru oameni se iau împreună cu oamenii, vă întrebăm direct: vă doriți să aducem piața volantă în cartierul dumneavoastră? Dacă da, unde? Și la ce frecvență?

Ca această consultare să aibă relevanță reprezentativă, trebuie ca un număr cât mai mare de locuitori ai cartierului să își exprime părerea”.

În 27 mai, piaţa volantă ajunge în Triaj

Prima piaţă volantă a fost deschisă în 6 mai, în cartierul Valea Cetăţii, iar în 13 mai, braşovenii din Şchei au putut să îşi cumpere produse agro-alimentare din Piaţa Unirii. În 20 mai, piaţa volantă a funcţionat în cartierul Noua, pe str. Levănţicăi, iar în 27 mai, va fi deschisă în cartierul Triaj, la capătul de linie RATBV, potrivit bzb.ro.

În cadrul acestor pieţe, participă producătorii din domeniul agricol şi agro-alimentar, astfel încât braşovenii să poată cumpăra direct de la producători, fără a mai fi nevoiţi să vină la pieţele tradiţionale din oraş.

Sâmbăta, între orele 9.00-16.00

Pieţele volante au o structură itinerantă, în fiecare sâmbătă în alt cartier, şi pun la dispoziţia producătorilor 15 spaţii de vânzare, formate din tarabe şi corturi. Programul de funcţionare al pieţelor volante este în fiecare sâmbătă, între orele 9.00-16.00, pe perioada sezonului agricol, adică mai-octombrie.

Previous Story

Video Brașov. Zăpadă de 5 metri pe Transfăgărășan. „Continua deszăpezirea. Vremea este în continuare este foarte rece în inima munților Făgăraș”

Next Story

Școlile din Brașov cu 2 sau 3 schimburi pentru elevi. „Nu a fost construită nici măcar o singură sală de clasă în ultimii 5 ani”