Aeroportul Brașov, Indicativ „LRBV”. A trecut testul pentru certificarea ca aeroport internaţional

Last Updated on mai 8, 2023 Aeroportul Brașov va primi indicativul „LRBV”.  ROMATSA a publicat oficial în după-amiaza zilei de vineri, 5 mai 2023, documentaţia pentru aeroportul din Braşov, iar aceasta intră oficial în vigoare în data de 15 iunie 2023.

Documentul publicat de ROMATSA, vizualizat de BoardingPass, conţine 39 de pagini cu detalii, proceduri şi hărţi ale aeroportului din Braşov, informaţii necesare companiilor aeriene şi nu numai.
Oficial, codul ICAO alocat noului aeroport este „LRBV”, însă până la publicarea acestui articol IATA nu a alocat un cod pentru aeroportul din Braşov. Într-un răspuns transmis BoardingPass, directorul aeroportului din Braşov a confirmat că TAROM a solicitat codul IATA pentru aeroportul braşovean, conform procedurilor.

Aeroportul Brașov, Indicativ „LRBV”. A trecut testul pentru certificarea ca aeroport internaţional 1

În ceea ce priveşte capabilităţile operaţionale, pista aeroportului din Braşov este echipată cu ILS CAT III pe direcţia 21, însă pe direcţia 03 nu este instalat acest tip de sistem.
De asemenea, în acest document mai sunt precizate şi orele operaţionale ale aeroportului braşovean; acesta fiind deschis zilnic între de la ora 07:00 până la ora 19:00, anunță bzb.ro.

Referitor la tarife, taxa de aterizare este de 3,20 euro/tonă, taxa de iluminare este de 1,80 euro/tonă, iar taxa de staţionare este de 0,10 euro/tonă/oră.
Taxa percepută de aeroport pentru fiecare pasager este de 3,50 euro, iar tariful de securitate este de 0,55 euro/pasager.
Documentul publicat de ROMATSA mai conţine şi procedurile de zbor pentru aterizarea şi decolarea de pe aeroport, dar şi configuraţia spaţiului aerian din zona acestuia.
Primele zboruri spre şi dinspre aeroportul din Braşov sunt programate chiar pentru ziua de 15 iunie 2023.

Braşovul a trecut testul pentru certificarea ca aeroport internaţional

Regia Autonomă „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” (RA „AIBG”) a trecut cu succes testul evaluării terminalului, a facilităţilor şi echipamentelor aflate pe amplasamentul de la Ghimbav, în vederea certificării Aeroportului Braşov ca aeroport internaţional, anunță bzb.ro.

O comisie interministerială numită prin Ordin al Ministrului Transporturilor, având în componenţă reprezentanţi de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Finanţelor, Ministerul Sănătăţii, Autoritatea Naţională Fitosanitară, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Direcţia Generală Control Oficial s-a aflat săptămâna trecută la amplasamentul AIBG şi a verificat respectarea de către RA „AIBG”, în calitate de administrator, a condiţiilor prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 791/2009 pentru certificarea unui aeroport civil ca aeroport internaţional.

După ce a fost parcursă şi această etapă necesară operaţionalizării Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, s-a declarat foarte mulţumit de rezultatul verificărilor realizate de comisia interministerială.

„Am mai depăşit o etapă vitală în demersurile noastre privind funcţionalizarea Aeroportului, o etapă care se va finaliza în perioada imediat următoare cu obţinerea certificării obiectivului nostru ca aeroport internaţional. Îi felicit pe colegii de la Regia Autonomă AIBG, conduşi de directorul general Alexandru Anghel, pentru modul în care s-au pregătit, sub toate aspectele, pentru acest audit.

Am intrat, astfel, pe ultima sută de metri cu tot ceea ce mai avem de finalizat până la mult-aşteptatul moment 15 iunie 2023 – ziua deschiderii Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav”, declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Previous Story

Brașov. O bătrânică de 90 de ani din Șchei şi-a ţinut fiul mort în casă timp de două săptămâni. Mirosul îngrozitor i-a alertat pe vecini

Next Story

Brașov. Duminică, Festivalul Narciselor de la Vad. „Poiana arată cam în felul următor: este curată, este îmbietoare, iar narcisele sunt deja răsărite”