Jurnalistul brașovean Marian Olaianos, concediat de Televiziunea Română după ce ar fi bătut și strangulat o colegă: „M-a lovit cu palmele, cu pumnii”

Last Updated on martie 10, 2023 Jurnalistul brașovean Marian Olaianos a fost concediat de Televiziunea Română după ce ar fi lovit o colegă care l-ar fi hărțuit sexual.

Marian Olaianos este acuzat că a bruscat o colegă, Nadine Vlădescu, pe care, la rândul lui, o acuză de hărțuire sexuală. Mai exact, jurnalista de la Secția Cultural susține că a fost lovită de Olaianos, iar ca dovadă a scos un certificat medico-legal, depunând și o plângere la conducerea TVR-ului, anunță Click.

Jurnalistul brașovean Marian Olaianos, concediat de Televiziunea Română după ce ar fi bătut și strangulat o colegă: „M-a lovit cu palmele, cu pumnii” 1

„Joi, 9 martie, reprezentanții SRTv i-au înmânat lui Marian Olaianos decizia de sancționare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violență fizică și verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos – asupra sa, însoțită de certificat medico-legal și de alte documente medicale.

Cercetarea disciplinară a fost demarată în urma sesizării primite de angajator de la Nadine Vlădescu şi în baza dispoziţiei Președintelui-Director General al SRTv, Dan Cristian Turturică. Raportul comisiei de cercetare disciplinară a fost înaintat Preşedintelui–Director General, în data de 1 februarie 2023, cu propunerea de sancționare a lui Marian Olaianos prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Având în vedere faptul că, în perioada 19 decembrie 2022 – 8 martie 2023, Marian Olaianos s-a aflat în concediu de odihnă și medical, jurnalistul a primit decizia astăzi, 9 martie, când a revenit la serviciu.

Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violență suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violență, audieri ale martorilor, precum și alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos.

Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în fața comisiei următoarele: «aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoțională, în încercarea de a mă apăra, am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului»”, se arată în comunicatul emis de Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al TVR, potrivit RTV.

Previous Story

Cetățuia Brașovului, conflict Coliban-Veștea. Câștigă iar Bucureștiul?

Next Story

Mihai Stoica, beat la Brașov. Leo Strizu: „La „No Problem”. Tu să te descalți să-ți pui băutura să bei din pantof?”