Cerbul de Aur ar putea reveni la Brașov, dar nu în Piața Sfatului, ci într-o sală

Last Updated on martie 6, 2023 Cerbul de Aur va reveni la formatul de festival de interior. Duminică, s-au împlinit 55 de ani de când a avut loc la Braşov prima ediţie a Festivalului „Cerbul de Aur”, iar primarul Allen Coliban anunță că acesta s-ar putea relua, informează v

Prima ediție a evenimentului a fost organizată la teatrul brașovean, în perioada 5-10 martie 1968, de către echipa Televiziunii Române, condusă de Tudor Vornicu.

Cerbul de Aur ar putea reveni la Brașov, dar nu în Piața Sfatului, ci într-o sală 1

Din 1971, „Cerbul de Aur” şi-a încetat existenţa, dar după 21 de ani de tăcere, Festivalul s-a reluat în iunie 1992, tot la Braşov, şi s-a desfăşurat până în 2009, cu o întrerupere între anii 1998 şi 2000.

În anul 2018, între 29 august şi 2 septembrie, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la prima ediţie şi a 100 de ani de la Marea Unire, Televiziunea Română a organizat ediţia cu numărul 18 a festivalului, într-un format cu totul special, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, Gala Festivalului şi o Gală Centenară.

Din 2020, Cerbul de Aur nu se mai desfășoară la Brașov.

Primarul Allen Coliban a declarat la emisiunea „Weekend împreună”, de la Radio România Brașov FM, că festivalul se poate relua, la Brașov, însă nu în Piața Sfatului, ci undeva în interior, poate chiar acolo unde a debutat, respectiv la Teatrul Dramatic.

Se știe, primarul Allen Coliban a intrat în contre cu organizatorul, Televiziunea Română, spunând la puțin timp după alegeri, potrivit mytex.ro: „Cred că necesită o regândire «Cerbul de aur», o redefinire a lui. Poate într-un alt cadru, poate într-o altă dimensiune, cu un alt buget. «Cerbul de aur» este o tradiţie, dar cu siguranţă nu îşi mai are rostul în Piaţa Sfatului, să blocheze tot centrul oraşului. Asta pentru că nu este un festival care să atragă cu adevărat. Nu e un magnet pe zona culturală. Este o discuţie pe care ar trebui să o rezolve o analiză şi o strategie. De aceea avem nevoie de un manager cultural în Primărie“.

Previous Story

Video Brașov. Cum s-a distrat primarul Allen Coliban la Massif. „Ar trebui să fim cu toții mândri de felul în care Brașovul a arătat și s-a pregătit pentru acest eveniment.

Next Story

Allen Coliban anunță curățenie generală în Brașov. „Până la Paștele ortodox, Brașovul trebuie să fie bec!”