Brașov. 33 de cai, salvaţi de poliţişti dintr-un abator. Caii urmau să fie sacrificați, iar carnea exportată în Italia

Last Updated on martie 18, 2023 Brașov.

Poliția anunță că a destructurat o rețea de infractori compusă din medici veterinari, funcționari publici, care se ocupa cu sacrificarea cailor.

33 de cai care urmau să ajungă la un abator au fost salvaţi de poliţiştii braşoveni. Au identificat un grup infracţional care sacrifica ilegal cai şi apoi exporta carnea în Italia, pentru consum. Totul s-ar fi întâmplat având drept complici chiar angajaţi ai statului. Rețeaua a fost demascată după 32 de percheziții, inclusiv la sediul Direcției Sanitar Veterinare din Braşov.

Brașov. 33 de cai, salvaţi de poliţişti dintr-un abator. Caii urmau să fie sacrificați, iar carnea exportată în Italia 1

Totul ar fi început în luna noiembrie 2022. “Administratorul unei societăți comerciale achiziționa animale, vorbim despre cai, care nu beneficiau de documente legale și, cu sprijinul unor medici veterinari cu drept de libera practica, erau falsificate aceste documente te, astfel încât carnea produsa în urnă tăierii și uciderii acestor animale sa beneficieze de documente legale.

Vorbim deapre medici veterinari angajați ai instituției publice, vorbim despre medici veterinari angajați ai abatorului”, a declarat Daniel Zontea, purtător de cuvânt IPJ Brașov, anunță Observator Tv.

Anchetatorii au făcut 32 de percheziții, la instituții, sedii de firme și domicilii din Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Ialomița și București. Încă nu se ştie numărul real al cailor sacrificați ilegal. Conducerea DSV Brașov a refuzat să vorbească public despre implicarea propriilor angajaţi.

Funcționau legal, din punct de vedere al sacrificării cailor? Dați-mi voie să îmi rezerv acest răspuns, o să fac niște verificări, pentru aceste aspecte. Certificarea cărnii de cal, dați-mi voie să îmi rezerv dreptul de a nu răspunde acum. Dacă am greșit undeva, cu siguranță vom răspunde, dacă n-am greșit, asta este”, a declarat Irina Holerga, director executiv DSVSA Brașov.

În acest dosar, şase persoane, faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală, au fost plasate sub control judiciar pentru 60 de zile, anunță G4Media.

Previous Story

Video Brașov. Un tren cu blindate și camioane militare a deraiat. Incidentul a fost filmat de un șofer

Next Story

Aeroportul Braşov. Adrian Veștea: „Am intrat în linie dreaptă, în luna iunie să putem inaugura cel mai nou aeroport din România”