Aeroportul Braşov. Adrian Veștea: „Am intrat în linie dreaptă, în luna iunie să putem inaugura cel mai nou aeroport din România”

Last Updated on martie 20, 2023 Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov anunță că Aeroportul Brașov a intrat în lnie dreaptă pentru marea deschidere, 15 iunie 2023. Asta după ce administrația judeţeană a parcurs două etape procedurale importante în ceea ce priveşte funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.

Am intrat în linie dreaptă în implementarea proiectului şi am toată încrederea că vom reuşi să ducem la bun sfârşit demersurile pe care le mai avem de făcut, astfel încât în luna iunie să putem inaugura cel mai nou aeroport din România”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, citat de bzb.ro.

Aeroportul Braşov. Adrian Veștea: „Am intrat în linie dreaptă, în luna iunie să putem inaugura cel mai nou aeroport din România” 1
(foto arhiva)

La amplasamentul AIBG a fost semnat Procesul-Verbal de Recepţie la terminarea lucrărilor aferente obiectivelor „Deviere canal colector Beselcin cu impact asupra drumului perimetral şi de acces la echipamente tehnologice, precum şi asupra gardului perimetral şi porţilor de acces – etapa a III-a AIBG” şi „Sistem de protecţie perimetrală (Sistem de televiziune cu circuit închis pentru gard perimetral zona tehnică) etapa a III-a AIBG, anunță Monitorul Expres.

Astfel, au fost recepţionate lucrările de deviere a canalului colector Beselcin prin construirea unui canal de beton în lungime de 1,99 km, construcţia unui drum tehnologic perimetral adiacent împrejmuirii Aeroportului, cu o lungime de 7,1 km, precum şi a patru tronsoane de drumuri de acces spre sistemul de balizaj (segmente rutiere de 349,25 metri şi 380,88 metri), spre echipamentele de radionavigaţie (segment de 139,28 metri), respectiv spre Remiza PSI (segment de 305,46 metri), dar şi realizarea gardului care închide perimetrul Aeroportului pe o lungime de 10,2 km şi a trei porţi de acces.

„Centrul de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad este pregătit sub toate aspectele”
Şi centrul de dirijare a zborurilor de la Arad e pregătit să se ocupe de avioanele care vor ateriza şi vor decola de la Aeroportul Braşov, ultimele teste de verificare fiind făcute vineri, 17 martie.

„Le-am făcut o vizită colegilor noştri controlori de trafic de la Arad coordonaţi de domnul director Florin Manta şi am fost plăcut impresionat de buna desfăşurare a activităţilor”, a transmis preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, alături de imagini de la Arad.

Potrivit acestuia, Centrul de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad este pregătit sub toate aspectele să asigure serviciile de navigaţie aeriană pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav prin intermediul turnului remote.

Previous Story

Brașov. 33 de cai, salvaţi de poliţişti dintr-un abator. Caii urmau să fie sacrificați, iar carnea exportată în Italia

Next Story

Brașov. Allen Coliban: „Încă 200 de copii vor avea loc într-o nouă grădiniță. Lansăm licitația pentru proiectarea și executarea lucrărilor la prima grădiniță “verde” din Brașov”