Aeroportul Brașov. Adrian Veștea NU confirmă zborurile Dan Air spre Anglia, Italia, Germania, Spania, Belgia, Ungaria. Veștea: „M-a luat prin surprindere”

Last Updated on martie 22, 2023 Zilele trecute, Dan Air, o companie aeriană locală low cost, a anunțat curse de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG). Adrian Veșeta se declară surprins de acest anunț, spune că nimeni de la companie nu l-a căutat pentru discuții. Astfel, aceste curse nu sunt oficiale.

Invitat marți pentru un interviu la Radio România Brașov FM, președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, nu a confirmat cursele date ca sigure de către operatorul aerian.

Aeroportul Brașov. Adrian Veștea NU confirmă zborurile Dan Air spre Anglia, Italia, Germania, Spania, Belgia, Ungaria. Veștea: „M-a luat prin surprindere” 1

Și pe mine m-a luat prin surprindere intenția dumnealor, fără a avea o discuție și fără a face o conferință de presă, în primul și în primul rând, cu directorul Regiei Aeroportul Brașov, fiindcă toate aceste lucruri trebuie prezentate în comun”, a declarat Adrian Veștea, citat de mytex.ro.

Aeroportul Brașov – destinațiile confirmate de Consiliul Județean. Șeful CJ dă asigurări că asemenea destinații europene și nu numai vor fi stabiite de la Brașov, întrucât sunt mai multe companii low cost interesate să opereze de pe AIBG.

Vor fi și alte destinații, fiindcă sunt deja companii aeriene low-cost care își doresc să opereze de pe aeroportul din Brașov. După cum ați văzut, am încercat să fiu cât se poate de rezervat, fiindcă sunt o persoană responsabilă și nu arunc în spațiul public tot felul de informații. Fiecare informație vine la timpul potrivit”.

Aeroportul Brașov – destinațiile confirmate de Consiliul Județean. Prin urmare, singurele destinații confirmate până în prezent sunt spre Turcia și Grecia, prin curse charter.

Zborul inaugural de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va avea loc în 15 iunie 2023. Acesta va fi efectuat de o aeronavă a companiei Tarom.

De a doua zi, însă, sunt programate deja zborurile de vacanță spre Grecia și Turcia. Este vorba despre zboruri charter către Creta (Heraklion) și Antalya. Pachetele de vacanță sunt puse în vânzare de o agenție de turism, prezentă la Brașov.

Potrivit BOARDINGPASS, compania Dan Air (România), fostă Just Us Air, a anunțat că va opera, de la aeroportul din Ghimbav, zboruri către 8 destinații din 6 țări europene. Asta începând din 15 iunie, potrivit mytex.ro.

Aeroportul Brașov. Iată și programul, conform sursei citate:
Brașov – Barcelona – Brașov (în fiecare marți);
Brașov – Bruxelles BRU – Brașov (în fiecare miercuri);

Brașov – Budapesta – Brașov (în fiecare marți, duminică);
Brașov – Londra LGW – Brașov (în fiecare vineri)
Brașov – Milano LIN – Brașov (în fiecare luni);

Brașov – München – Brașov (în fiecare sâmbătă);
Brașov – Nürnberg – Brașov (în fiecare joi);
Brașov – Stuttgart – Brașov (în fiecare joi).

Dan Air va opera zborurile cu avioane de tip Airbus A320, având o capacitate de transport de 174 de locuri – 162 de scaune în clasa economică și 12 scaune în clasa business, anunță Monitorul Expres.

Previous Story

Primul giratoriu suspendat din Brașov, care să lege strada Institutului de Calea Făgărașului

Next Story

Brașov. Piețe volante în 5 cartiere. Flavia Boghiu: „Avem deja parteneriat cu două asociaţii de producători”