Brașov. Piețe volante în 5 cartiere. Flavia Boghiu: „Avem deja parteneriat cu două asociaţii de producători”

Last Updated on martie 23, 2023 Primăria a anunțat că va amenaja 5 piețe volante în cartierele Brașovului, pentru ca locuitorii să se poată aproviziona cu legume şi fructe fără a mai fi nevoiţi să facă drumuri destul de lungi până la pieţele agroalimentare.

Piețele vor fi deschise din luna mai,  „prin rotaţie” în zilele de sâmbătă în cartiere de la marginea oraşului: Răcădău, Şchei, Noua, Triaj şi Stupini, după un program încă provizoriu

Brașov. Piețe volante în 5 cartiere. Flavia Boghiu: „Avem deja parteneriat cu două asociaţii de producători” 1

Pieţele volante vor pune la dispoziţia producătorilor 15 spaţii de vânzare, formate din tarabe şi corturi. Ele vor fi organizate în Răcădău – Parcul Trandafirilor, Şchei – Piaţa Unirii, Triaj- proximitatea capătului RATBV, Stupini – pe spaţiul din vecinătatea şcolii generale, Noua – pe platforma de pe str. Levănţicăi.

Calendarul fiecărei luni va fi comunicat în luna precedentă. Cu o săptămână înainte de amplasare, pe site-ul www.pietepublice.ro va fi disponibilă lista producătorilor participanţi, precum şi produsele cu care vor veni aceştia.

Pentru ca aceste pieţe să nu fie goale, viceprimarul Braşovului Flavia Boghiu a anunţat că „avem deja parteneriat cu două asociaţii de producători, din Stupini şi din zona Târgovişte, şi suntem foarte avansaţi pentru a încheia un parteneriat cu producătorii din zona Dăbuleni, care, deşi sunt cunoscuţi mai mult pentru pepeni, au şi o ofertă foarte variată de legume. În funcţie de cererea care va exista, în anumite cartiere, aceste pieţe volante vor avea un program săptămânal”.

Pieţele volante vor avea o structură itinerantă, în fiecare sâmbătă în alt cartier, şi vor pune la dispoziţia producătorilor 15 spaţii de vânzare, formate din tarabe şi corturi. Ele vor fi organizate în Răcădău – Parcul Trandafirilor; Şchei – Piaţa Unirii; Triaj, proximitatea capătului RATBV; Stupini, pe spaţiul din vecinătatea şcolii generale; Noua, pe platforma de pe str. Levănţicăi.

PROGRAMUL DE FUNCŢIONARE PENTRU LUNA MAI, potrivit brasov.net:
– sâmbătă, 6 mai: cartierul Valea Cetăţii, Parcul Trandafirilor;
– sâmbătă, 13 mai: Şchei, în Piaţa Unirii;
– sâmbătă, 20 mai: Noua, pe str. Levănţicăi;
– sâmbătă, 27 mai: Triaj, la capătul de linie RATBV.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Adrian Veștea NU confirmă zborurile Dan Air spre Anglia, Italia, Germania, Spania, Belgia, Ungaria. Veștea: „M-a luat prin surprindere”

Next Story

Șeful Eurolines România: „Să ai brandul Dracula și să nu ai plin la Brașov, Predeal, Sinaia e rușinos”