Primul giratoriu suspendat din Brașov, care să lege strada Institutului de Calea Făgărașului

Last Updated on martie 21, 2023 Primăria dorește să construiască un sens giratoriu suspendat, parte a proiectului de lărgire a străzii Institutului din cartierul Bartolomeu. Brașovenii sunt invitați astăzi, de la 16:30, începând cu ora 16.30, la o consultare publică privind lucrările ce vor avea loc în zonă.

Consultarea publică va avea loc la Centrul de Afaceri din Bartolomeu, însă brașovenii care nu pot participa fizic la discuții o pot face în sistem online, pe platforma Zoom. Formularul de înscriere la dezbaterea online este disponibil pe site-ul Primăriei Brașov, la secțiunea „Înscriere dezbatere publică”, anunță bzb.ro.

Primul giratoriu suspendat din Brașov, care să lege strada Institutului de Calea Făgărașului 1

O secțiune din actualul pasaj de pe Calea Făgărașului ar urma să fie demolat

Conform informațiilor Primăriei Brașov, propunerea Primăriei Brașov este ca legătura între strada Institutului și Calea Făgărașului să fie asigurată prin construirea unui pasaj denivelat, care să treacă peste calea ferată Brașov – Sibiu și să se conecteze cu pasajul spre Ghimbav (de pe DN 1), printr-un sens giratoriu suspendat.

Pentru a se putea construi acest sens giratoriu, actualul pasaj de pe Calea Făgărașului va fi refăcut în zona în care trece peste strada Curmăturii. În acest fel, susțin proiectanții, s-ar elimina blocajele cauzate de circulația feroviară care îngreunează traficul rutier dinspre și spre acest cartier, anunță brasovtv.com.

Pe lângă construirea sensului giratoriu, proiectul mai prevede lărgirea străzii Institutului de la 2 la 4 benzi de circulație (fiecare cu lățimea de 3,50 m). De asemenea, pe fiecare dintre laturile drumului este propusă amenajarea unor zone verzi cu lățimea de un metru, iar dincolo de acestea sunt prevăzute trotuare (cu lățimea de1,50 m), piste pentru bicicliști (cu lățimea de 1,50 m). În total, lățimea totală a străzii va ajunge la 22 metri.

Previous Story

Brașov. Stâlp căzut peste un autoturism, în zona Mall-lui Coresi 

Next Story

Aeroportul Brașov. Adrian Veștea NU confirmă zborurile Dan Air spre Anglia, Italia, Germania, Spania, Belgia, Ungaria. Veștea: „M-a luat prin surprindere”