(Video) Avalanșă de mari dimensiuni, mașini distruse, în Munții Făgăraș, Cabana Capra

Last Updated on februarie 5, 2023 Cabana Capra din Munţii Făgăraş a fost lovită noaptea trecută de o avalanşă de mari dimensiuni. Zăpada a spart geamurile maşinilor parcate în zonă, pe unele le-a acoperit cu totul, şi a intrat inclusiv în cabană. N-au fost victime, dar meteorologii menţin în continuare risc de avalanşă de gradul 4 în Carpaţii Meridionali, anunță Observator TV.

Salvamontiștii spun că avalanșa a curs pe vâlcelul care coboară dinspre Cota 2000 (Căldarea Berbecilor. Meteorologii au și emis o avertizare de risc însemnat de avalanșă și au clasificat-o de intensitate 4, pe o scară de la 1 la 5.

(Video) Avalanșă de mari dimensiuni, mașini distruse, în Munții Făgăraș, Cabana Capra 1 (Video) Avalanșă de mari dimensiuni, mașini distruse, în Munții Făgăraș, Cabana Capra 2

(Foto: Raluca Maria Romanov”)

„În urma ninsorilor masive cu vânt din ultima perioadă riscul de avalanșă este mare in toată zona de gol alpin a munților Făgăraș. De asemenea, la Bâlea Lac au fost observate urmele unei avalanșe mari în zona Șaua Doamnei (Curmătura Balii). Cel mai probabil această avalanșă a curs de sub vârful Paltinul și a traversat zona șeii Doamnei.

Cum ninsorile și vântul continuă este de așteptat să se producă mai multe avalanșe declanșate spontan, chiar și în zona montană de sub 2000 de metri, unele dintre acestea de dimensiuni mari”, au declarat reprezentanții Salvamont Argeș.

Avalanse in Carpati: „O avalansa de mari dimensiuni a lovit cabana Capra si parcarea din fata cabanei.
Nu sunt victime dar sunt pagube materiale atat la cabana precum si mai multe masini avariate.

Avalansa a curs pe valcelul ce coboara dinspre Cota 2000 (Caldarea Berbecilor), in aceasta seara, 4 feb 2023.

In urma ninsorilor masive cu vant din ultima perioada riscul de avalansa este mare in toata zona de gol alpin a muntilor Fagaras.
De asemenea la Balea Lac au fost observate urmele unei avalanse mari in zona Saua Doamnei (Curmatura Balii). Cel mai probabil aceasta avalansa a curs de sub varful Paltinul si a traversat zona seii Doamnei.

Cum ninsorile si vantul continua este de asteptat sa se produca mai multe avalanse declansate spontan, chiar si in zona montana de sub 2000m, unele dintre acestea de dimensiuni mari.
Foto: Raluca Maria Romanov”

Previous Story

(Video) A revenit la Românii au talent. Dumitru Hermeneanu, pensionarul de 87 de ani din Zărnești, a stârnit lacrimi în public cu un monolog emoționant, pe care i l-a dedicat soției care s-a stins din viață

Next Story

Frații Tate și-au început imperiul în Săcele, Brașov. „Nu aveau mașină în acele vremuri – își duceau prietenele la cumpărături în taxiuri”