(Video) „Două secunde a durat totul”. Primele imagini surprinse de un pasager aflat în autocarul de Brașov răsturnat în Slovenia

Last Updated on februarie 4, 2023 Trei români au murit ieri după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat. Vehiculul înmatriculat în Brașov a plecat din Iași și se îndrepta spre Italia. La bord se aflau 29 de români – 26 de pasageri și cei trei șoferi, anunță Stirile Pro Tv. Tragedia s-a petrecut vineri dimineață, pe autostrada A1, între localităţile Garčiani-Murska Sobota.

Un pasager din autocar a povestit pentru BIHOREANUL cum s-a întâmplat tragedia. „Majoritatea dormeau când s-a produs accidentul. Șoferul a ațipit și a ieșit de pe autostradă. Două secunde a durat totul”, a relatat cititorul BIHOREANULUI.

(Video) „Două secunde a durat totul”. Primele imagini surprinse de un pasager aflat în autocarul de Brașov răsturnat în Slovenia 1

Și el a fost rănit, la mână, însă rănile nu i-au pus viața în pericol.

Eu am fost printre primii care au încercat să spargă parbrizul, să putem să ne evacuăm. Am fost rănit ușor, cu tăieturi de la sticlă. Sunt ușor lovit la mâna dreaptă, dar cel mai important este că sunt în viață”, a spus cititorul BIHOREANULUI.

Suzana Raus, inspector Administrația Poliției din Murska Sobota, a oferit primele declarații oficiale despre accident: „La scurt timp după ora 05:00, polițiștii din Pomurje au fost anunțați despre un accident rutier grav pe autostrada pe traseul Gančani Lipovci în direcția Murska Sobota în care a fost implicat un autocar cu remorcă, având numere de înmatriculare românești și cetățeni străini la bord.

Potrivit informațiilor culese până acum, accidentul a fost cauzat de șoferul autocarului, care a ieșit în afara carosabilului, unde autocarul și remorca acestuia s-au răsturnat într-un șanț. Autocarul transporta 29 de persoane – 26 de pasageri și trei șoferi.

Doi pasageri de sex feminin și unul de sex masculin au decedat la fața locului, în urma rănilor suferite. Trei pasageri au fost grav răniți și transportați la spital. Polițiștii efectuează o anchetă la fața locului. Judecătorul de instrucție a dispus o expertiză tehnică a autocarului, precum și o examinare profesională pentru șofer. Polițiștii colectează și acum informații despre accident”.

Mesajul ministerului de Externe:

„Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului.

Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Previous Story

(Foto) Autocar din Brașov, grav accident în Slovenia. Trei persoane au murit, patru sunt grav rănite

Next Story

Poiana Brașov. Allen Coliban: „Gondola va urca până la ora 17.00, iar telescaunul până la 16.30”