Mâine vor suna 53 de alarme din Brașov și Poiana Braşov

Last Updated on februarie 28, 2023 ISU Brașov anunță că va testa miercuri, 1 martie, cele 53 de alarme din municipiu şi din Poiana Braşov. Testul se desfășoară în cadrul exercițiului ,,Miercurea alarmelor”, eveniment organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul ,,Săptămânii protecției civile”, în perioada 25 februarie – 4 martie, anunță brasov.net.

ISU Brasov: „‼️ 📢 EXERCITIU DE ALARMARE PUBLICĂ
Miercuri, 1 martie 2023, începând cu ora 10:00, va avea loc exercițiul de alarmare publică pentru verificarea funcționării sirenelor din judetul Brasov.
Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările noastre. Pentru a evita panica, informați și membrii familiei.

Mâine vor suna 53 de alarme din Brașov și Poiana Braşov 1

Acest exercițiu este desfășurat în contextul organizării la nivel național a evenimentului Săptămâna Protecției Civile, în perioada 25.02-04.03.2023
Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale preînregistrate, care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

De asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare poate fi utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă”.

Primăria Brașov dispune în acest moment de 48 de sirene centralizate, care se pornesc din Punctul de Comandă al Municipiului. Pentru 5 sirene acționarea se face local, anunță mytex.ro.

Previous Story

Brașov. RATBV preia şi cursele de Săcele. „Nu putem ţine pasul. Avem în flotă inclusiv autobuze cu norma de poluare Euro 3, unele vechi de 20 de ani”

Next Story

Festivalul Massif Poiana Brașov: Acces interzis cu mașinile personale. 10 linii speciale RATBV. Cum ajungi la MASSIF?