Brașov. RATBV preia şi cursele de Săcele. „Nu putem ţine pasul. Avem în flotă inclusiv autobuze cu norma de poluare Euro 3, unele vechi de 20 de ani”

Last Updated on februarie 28, 2023 Primarul din Săcele , Virgil Popa, a anunțat că pregătește retragerea autobuzelor proprii, traseele vor fi deservite de autobuzele RATBV.

Această schimbare va avea loc din 1 septembrie, când ar putea fi reintrodusă pe traseu linia Săcele – Livada Poştei (Braşov).Pentru călători, vestea este una bună, pentru că va însemna o reducere a costului. Mai exact, dacă în acest moment o călătorie de la Săcele la Terminalul Poienelor costă 3 lei, iar pentru drumurile în municipiul Braşov se mai plăteşte biletul pentru RATBV (4 lei), din 1 septembrie va fi valabil biletul unic de 60 de minute (4 lei).

Brașov. RATBV preia şi cursele de Săcele. „Nu putem ţine pasul. Avem în flotă inclusiv autobuze cu norma de poluare Euro 3, unele vechi de 20 de ani” 1

Primarul municipiului Săcele, Virgil Popa, a declarat că preluarea transportului în comun din municipiul vecin de către RATBV se va face în contextul în care licenţa operatorului Servicii Săcelene expiră în 31 august şi nu va mai fi prelungită.

Nu putem ţine pasul. Avem în flotă inclusiv autobuze cu norma de poluare Euro 3, unele vechi de 20 de ani. Nu avem cum să cumpărăm 20 de autobuze noi, aşa că am început demersurile pentru preluarea serviciului de către RATBV.

Deja în acest moment se fac monitorizări ale fluxurilor de călători, se pregăteşte studiul de oportunitate, iar în luna martie avem în plan să aprobăm o hotărâre de Consiliu Local privind acest serviciu”, a declarat primarul municipiului Săcele, Virgil Popa, citat de bzb.ro.

Edilul a menţionat că din momentul în care se va schimba operatorul, transportul în comun din municipiul Săcele va fi asigurat cu autobuze ale RATBV.
În acest moment, Săcelele are trei linii de transport în comun, respectiv Gârcini – Terminal Poienelor (Braşov), Garaj (Săcele) – Terminal Poienelor (Braşov) şi Garaj (Săcele) – Brădet (Săcele).

Previous Story

Brașov. Controlori RATBV fără milă: o turistă străină obligată să coboare din autobuz pentru că nu a putut valida cardul. Validatorul nu funcționa

Next Story

Mâine vor suna 53 de alarme din Brașov și Poiana Braşov