Brașov. Controlori RATBV fără milă: o turistă străină obligată să coboare din autobuz pentru că nu a putut valida cardul. Validatorul nu funcționa

Last Updated on februarie 28, 2023 Brașovenii și turiștii care vor să călătorească, cu autobuzele RATBV trebuie să aibă rezerve de bilete, chiar dacă plătesc abonamente. Dacă validatoarele de bilete nu merg, călătorii sunt dați jos dacă nu au și bilet de rezervă.

Este și cazul unei turiste din străinătate care s-a urcat în autobuzul 4 din Livada Poștei pentru a merge la Gară. Validatorul nu funcționa, dar controlorii au dat-o jos și au pus-o să-și cumpere bilet, timp în care autobuzul a plecat.

Brașov. Controlori RATBV fără milă: o turistă străină obligată să coboare din autobuz pentru că nu a putut valida cardul. Validatorul nu funcționa 1

Îi arată domnului controlor că a încercat să plătească folosind cardul. I-am explicat și eu domnului controlor că a încercat acest lucru (pentru că nu vorbea engleză, iar turista nu știa românește), dar sistemul nu a funcționat. 

Controlorul nu a crezut-o și a pus-o să repete manevra de plată cu cardul la validatoarele autobuzului. Bineînțeles că sistemul nu a funcționat, iar controlorul l-a întrebat pe șofer dacă funcționează validatoarele, iar șoferul a dat din cap că nu. Decizia controlorului a fost de a da turista jos din autobuz ca să-și cumpere bilet din stația Teatrul Dramatic”, a povestit brașoveanul Rareș Popa, citat de Adevarul.

Rareș Popa a spus că se aștepta ca autobuzul să rămână în stație până reușea turista să-și cumpere bilet, însă acesta a plecat, iar femeia a rămas în stație. Aceasta în condițiile în care următorul autobuz de pe aceeași linie venea abia după 27 de minute. Reprezentanții RATBV au reacționat în urma publicării întâmplării.

La nivelul societății a fost demarată o cercetare disciplinară internă referitoare la modul de îndeplinire a sarcinilor de serviciu de către angajații serviciului control. în ce privește nefuncționarea unor validatoare, RATBV întâmpină în ultima vreme dificultăți tehnice din cauză că nu mai beneficiază de serviciul de transmitere date 3G, acesta fiind transformat în 4G, fapt care generează apariția unor situații de nefuncționare a validatoarelor”, a explicat Silviu Ștefan, purtătorul de cuvânt al RATBV, conform stiripesurse.ro.

Reprezentantul societății de transport public spune că problema va fi remediată, însă, deocamdată, mai sunt întâmpinate dificultăți. Linia 4 este singura care face legătura între centrul orașului și Gara Brașov, iar o așteptare suplimentară de o jumătate de oră în stație poate conduce la pierderea trenului.

Există și alte variante, cu schimbare de autobuz, dar acestea sunt valabile în cazul celor care cunosc orașul.

Previous Story

Brașov. Alt restaurant închis de Protecția Consumatorului, la sesizarea unui client. „Utilizarea unor ustensile de bucătărie neigienizate, cu multiple depuneri negre, solidificate”

Next Story

Brașov. RATBV preia şi cursele de Săcele. „Nu putem ţine pasul. Avem în flotă inclusiv autobuze cu norma de poluare Euro 3, unele vechi de 20 de ani”