Deschiderea Aeroportului Brașov pe 15 iunie are un „dacă”. Adrian Veștea: „ Sunt proceduri care nu depind doar de noi, cum sunt cele legate de siguranţa pasagerilor, verificarea documentaţiilor şi a procedurilor de zbor”

Last Updated on februarie 3, 2023 Ieri, la Brașov, a avut loc ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor membre ale Asociației Aeroporturilor din România. Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a reiterat, în conferința de presă, că Aeroportul va deveni operațional în 15 iunie 2023, „în măsura în care graficul lucrărilor asumat de instituțiile abilitate va fi respectat”.

Veștea a subliniat că infrastructura este gata, iar în această perioadă se pregăteşte dosarul de certificare. Altfel spus, CJ și-a făcut treaba, restul depinde de alte instituții. „Sunt proceduri care nu depind doar de noi, cum sunt cele legate de siguranţa pasagerilor, verificarea documentaţiilor şi a procedurilor de zbor”, a declarat șeful CJ.

Deschiderea Aeroportului Brașov pe 15 iunie are un „dacă”. Adrian Veștea: „ Sunt proceduri care nu depind doar de noi, cum sunt cele legate de siguranţa pasagerilor, verificarea documentaţiilor şi a procedurilor de zbor” 1

La rândul său, directorul Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”, Alexandru Anghel, a detaliat stadiul pregătirilor pentru operaționalizare.

Zborurile de calibrare s-au terminat. Practic, s-a dat și raportul în urma zborurilor. Echipamentele sunt funcționale. Chiar am primit felicitări din partea autorităților (aeronautice – nota red.) pentru modul în care au fost instalate și pregătite echipamentele.

În etapa următoare mai avem de verificat acoperirea cu semnal și zborul procedural (instrumental, pentru situațiile în care pilotul nu are vizibilitate și se folosește doar de instrumente pentru a ateriza – n.r.).

Avem o activitate critică. Până în 8 martie trebuie să avem publicate toate datele care țin și de spațiul aerian, și de proceduri, și de aeroport. Odată publicate – pentru cei care sunt familiarizați – publicarea se face pe 8 martie și în 15 iunie se poate deschide. 15 iunie este, de fapt, data conform ciclului AIRAC (Aeronautical information regulation and control – n.r.) în care informațiile devin efective, pot fi folosite de toți operatorii”.

Cei prezenți la întâlnire au analizat traficul aerian înregistrat în anul 2022, când peste 21 de milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile din România, și au prezentat estimări referitoare la traficul de pasageri, de marfă și mișcări aeronave ce se așteaptă a fi înregistrat în anul 2023, potrivit brasovtv.com

David Ciceo, Președintele Asociației Aeroporturilor din România, a sintetizat: “Ne așteptăm ca în 2023 pe aeroporturile din România să înregistrăm un număr de pasageri mai mare decât cel din 2019, dar în același timp suntem conștienți că aeroporturile se confruntă cu provocări multiple, de la efectele războiului dintre Rusia și Ucraina la creșterea prețului la energie, creșterea tarifelor biletelor de avion sau competiția crescută între aeroporturi”.

Previous Story

Brașovul Verde. Primăria a blocat reautorizarea stației de asfaltare de pe strada Lanurilor. Urmează fabrica de var de pe Carierei

Next Story

Brașov. Mai puține terase în Centrul Istoric. Flavia Boghiu: „E fain să stai vara la terasă în Centrul Vechi. Mai ales pentru turiștii care vin pentru un weekend la Brașov. Dar pentru brașoveni?”