Brașov. Mai puține terase în Centrul Istoric. Flavia Boghiu: „E fain să stai vara la terasă în Centrul Vechi. Mai ales pentru turiștii care vin pentru un weekend la Brașov. Dar pentru brașoveni?”

Last Updated on februarie 3, 2023 Viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu,  anunță schimbări în Centrul Istori în ceea ce privește terasele. Vor fi mult mai puține mese și scaune.

Flavia Boghiu:E fain să stai vara la terasă în Centrul Vechi. Mai ales pentru turiștii care vin pentru un weekend la Brașov. Dar pentru brașoveni?

Brașov. Mai puține terase în Centrul Istoric. Flavia Boghiu: „E fain să stai vara la terasă în Centrul Vechi. Mai ales pentru turiștii care vin pentru un weekend la Brașov. Dar pentru brașoveni?” 1

Pentru brașoveni, Centrul vechi nu este o vitrină sau doar un loc de promenadă, este parte din orașul nostru. În care se locuiește, se merge la școală, se trăiește și in timpul săptămânii (de exemplu, știați că avem peste 5000 de elevi care învață la școlile din Centrul vechi?).

Atractivitatea Centrului este dată de combinația dintre clădirile vechi, monumentele istorice, natura din mijlocul orașului și farmecul străduțelor pietonale.
De aceea, împreună cu specialiștii care lucrează cu noi în proiectul HUB-IN*, am elaborat un Ghid de amplasare a teraselor în Centrul Vechi. Acest Ghid stabilește cum trebuie să arate umbrelele, mesele, scaunele, unde să fie amplasate și cum facem să ne bucurăm cu toții de Centru, atât turiștii, dar mai ales brașovenii (că nici acasă nu ne amenajăm locuințele pentru musafiri, ci pentru cei ce locuim în ele).

În plus, acest Ghid asigură predictibilitate și pentru proprietarii de baruri și restaurante, care să știe întocmai ce este permis și ce nu, ce mobilier să achiziționeze și cum pot să își amenajeze terasele.

Anul acesta, alături de Primarul Allen Coliban ne ocupăm de punerea în valoare a Centrului Istoric.

Lucrăm acum și la Ghidul privind firmele de pe fațade (am început și controalele privind deținerea și respectarea autorizațiilor pentru firmele care sunt acum amplasate pe clădirile din Centrul Vechi) și la iluminatul arhitectural.

Cofinanțăm și renovarea fațadelor clădirilor din Centru, prin programul pe care îl derulăm cu Fundatia Monumentelor Istorice. (Link în comentarii)
*HUB-IN este un proiect finanțat de Uniunea Europeană al cărui obiectiv este să transforme și să regenereze arii urbane istorice, păstrând totodată caracterul cultural, identitatea socială și mediul înconjurător nealterate. Pentru moment, e vorba de 8 orașe pilot unde se implementează acest proiect. Pe lângă Brașov, va mai fi implementat în orașe ca Lisabona, Nicosia, Belfast sau Genova.

O să fim bine!

Previous Story

Deschiderea Aeroportului Brașov pe 15 iunie are un „dacă”. Adrian Veștea: „ Sunt proceduri care nu depind doar de noi, cum sunt cele legate de siguranţa pasagerilor, verificarea documentaţiilor şi a procedurilor de zbor”

Next Story

(Foto) Autocar din Brașov, grav accident în Slovenia. Trei persoane au murit, patru sunt grav rănite