Brașovul Verde. Primăria a blocat reautorizarea stației de asfaltare de pe strada Lanurilor. Urmează fabrica de var de pe Carierei

Last Updated on februarie 2, 2023 După ce și-a asigurat liniștea politică și un nou mandat de primar, Allen Coliban a prins avânt în proiectele verzi: a blocat distrugerea dealurilor din Schei și a blocat reautorizarea stației de asfaltare de pe strada Lanurilor. Urmează fabrica de var de pe Carierei.

În urma adresei trimise de Primăria Brașov, Colectivul de Analiză Tehnică a APM a hotărât respingerea solicitării de obținere a autorizației de mediu pentru stația de asfaltare de pe Str. Lanurilor nr. 5.

Brașovul Verde. Primăria a blocat reautorizarea stației de asfaltare de pe strada Lanurilor. Urmează fabrica de var de pe Carierei 1

,,Prin decizia de ieri, prin care s-a respins solicitarea ca stația de asfalt de pe strada Lanurilor să funcționeze în continuare, brașovenii și-au câștigat dreptul la un aer mai curat. Este responsabilitatea noastră, a tuturor autorităților publice, de a ne asigura că le putem oferi acest lucru.

Am început cu Fincodrum, care ani de zile i-a poluat pe brașovenii din cartierul Bartolomeu, folosindu-se de scăpările legislative, continuăm cu stația de asfalt de pe strada Lanurilor, care poluează la mai puțin de 200 de metri de școala nr. 14, și urmează Fabrica de var de pe Carierei, care a transformat întreaga zonă într-o mare de praf.

Vorbim de două locații în care PUG-ul încadrează aceste tipuri de facilități de producție la categoria funcțiunilor interzise. Sperăm ca, în curând, brașovenii din aceste cartiere să nu mai aibă în fața ochilor praful care iese prin sistemele de evacuare ale acestor agenți economici”, a precizat primarul Allen Coliban, citat de Monitorul Expres.

Se așteaptă ca și decizia în cadrul procedurii de obținere a autorizației de mediu pentru Fabrica de var de pe str. Carierei să fie conform solicitării primăriei, aceea de respingere, mai ales că există și numeroase petiții cu privire la poluarea din zonă. În același timp, potrivit documentațiilor de urbanism, Fabrica de var Stejeriș funcționează într-o zonă rezidențială, și conform Planului Urbanistic General ea se încadrează la categoria funcțiunilor interzise, potrivit Biz Brasov.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Interes uriaș la angajări. Veștea: „Dacă ar fi să strâng CV-uri pentru toţi cei care doresc să lucreze la aeroport, nu aş mai putea să intru în birou”

Next Story

Deschiderea Aeroportului Brașov pe 15 iunie are un „dacă”. Adrian Veștea: „ Sunt proceduri care nu depind doar de noi, cum sunt cele legate de siguranţa pasagerilor, verificarea documentaţiilor şi a procedurilor de zbor”