Allen Coliban: „Brașovul își va produce, gratuit, propria energie electrică verde. Am obținut finanțare de peste 40 de milioane de lei”

Last Updated on februarie 14, 2023 Primarul Allen Coliban anunță că Brașovul a primit o finanțare de 40 de milioane de lei cu care își va construi un parc voltaic. Astfel, Școlile, grădinițele, creșele, instituțiile de cultură, iluminatul stradal vor fi alimentate cu energie solară.

Allen Coliban: „Brașovul își va produce, gratuit, propria energie electrică verde.
Am obținut finanțare de peste 40 de milioane de lei, prin POIM, pentru viitorul parc fotovoltaic al Brașovului.

Allen Coliban: „Brașovul își va produce, gratuit, propria energie electrică verde. Am obținut finanțare de peste 40 de milioane de lei” 1

90% din energia electrică necesară clădirilor și serviciilor publice din oraș va fi asigurată de propriul parc. Școlile, grădinițele, creșele, instituțiile de cultură, iluminatul stradal și chiar producerea zăpezii artificiale din Poiană vor putea folosi curent produs de noi.

Vă reamintesc că, în septembrie 2021, Brașovul a fost primul oraș din România care și-a asumat niște ținte ambițioase de mediu: în mai puțin de 10 ani, va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 55% și va atinge neutralitatea climatică până în 2050.

Allen Coliban: „Brașovul își va produce, gratuit, propria energie electrică verde. Am obținut finanțare de peste 40 de milioane de lei” 2

Detalii despre proiect:
🔺 Capacitate: 20 de MW
🔺 Număr de panouri: 30.770 de panouri
🔺 Amplasament: Stupini, 35 de hectare
🔺 Finanțare nerambursabilă POIM: 40,526,411.40 RON
🔺 Valoare totală proiect: 108,491,898.40 RON

Previous Story

Un turist a murit în Poiana Brașov. A căzut pe trotuar după ce i s-a făcut rău

Next Story

Un tânăr de 18 ani a murit la într-un accident rutier produs la ieșirea din Teliu spre Brașov