Un turist a murit în Poiana Brașov. A căzut pe trotuar după ce i s-a făcut rău

Last Updated on februarie 14, 2023 Un bucureștean de 45 de ani a murit ieri în Poiana Brașov după un stop cardio-respirator. El s-a prăbușit pe trotuar și nu a mai putut fi salvat.

S-a intervenit ca echipă de prim răspuns, în afara zonei montane, în cazul unei persoane aflată în stop cardio-respirator. În sprijinul salvatorilor montani de la caz a venit, la scurt timp, un echipaj medical SAJ cu medic şi o resursă aeromedicală SMURD, de la baza din Braşov.

Un turist a murit în Poiana Brașov. A căzut pe trotuar după ce i s-a făcut rău 1

Din păcate, cu toate eforturile, persoana a fost declarată decedată”, a precizat Salvamont Poiana Braşov pe pagina de Facebook, potrivit RTV.

Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină, luni, în 10 cazuri în care persoanele s-au accidentat sau a trebuit să fie evacuate din partea superioară a masivului Postăvarul.

Patru dintre aceste persoane au fost predate echipajelor SMURD, anunță brasov.net.

Acum trei zile, a fost înregistrat cel mai mare număr de accidente înregistrat, într-o singură zi, din ultimii ani.

Salvamont Poiana Brasov: „📢 Sâmbătă, 11.02.2023, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 23 de cazuri, în care au fost implicate 24 de persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate în partea superioară.

🚑 Dintre acestea, 10 au fost predate echipajelor SAJ/SMURD, în vederea transportului către unitățile spitalicești, pentru examene medicale suplimentare.

⚠️ Paradoxal, pentru o zi în care pârtiile s-au prezentat într-o stare excelentă și condițiile meteo au fost cu vizibilitate bună, am înregistrat un număr foarte mare de persoane care au necesitat ajutor medical pe pârtie.

✅️ Reamintim schiorilor/snowboard-erilor să meargă cu viteză rezonabilă și să o adapteze permanent condițiilor de trafic, indiferent de cât de bună este pârtia.
⚠️ Totodată, chiar dacă în ultima vreme a nins, pârtiile rămân în continuare acoperite, preponderent, cu zăpadă artificială, care permite dezvoltarea unor viteze mari, dar care și tocește repede canturile, făcând schiurile greu de controlat.

✅️ În aceste condiții, pentru un control optim, servisați schiurile/snowboard-urile și ascuțiți periodic canturile”.

Previous Story

(Video) Urs în Poiana Brașov, pe pârtie, printre schiori

Next Story

Allen Coliban: „Brașovul își va produce, gratuit, propria energie electrică verde. Am obținut finanțare de peste 40 de milioane de lei”