(Foto/Video) Autostrada Brașov –Făgăraș. CNAIR a început primele foraje geotehnice

Last Updated on ianuarie 19, 2023 Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că a început primele foraje geotehnice pe Autostrada Brașov –Făgăraș.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere:Au început investigațiile geotehnice pe Sectorul 1 (km. 0+000 – km. 5+000) al Autostrăzii Brașov – Făgăraș❗
În prezent se execută teste de penetrare standard (SPT) și activități de foraj cu adâncimea planificată de 25 de metri.
(Foto/Video) Autostrada Brașov –Făgăraș. CNAIR a început primele foraje geotehnice 1

Imagini de astăzi de la investigațiile geotehnice pe Sectorul 1 (km. 0+000 – km. 5+000) al Autostrăzii Brașov – Făgăraș❗
Continuă testele de penetrare standard (SPT) și activități de foraj cu adâncimea planificată de 25 de metri

Secțiunea de Autostradă Brașov -Făgăraș are o lungime de 48 kilometri, face parte din A 3 Brașov-Sibiu, face parte din A 3 (Transilvania) și este în etapa de reactualizare a Studiului de Fezabilitate și realizarea Proiectului Tehnic. Contractul a fost semnat cu Search Corporation în august 2021 pentru o durată de 22 de luni (SF) respectiv 3 luni ( PT), anunță Bună Ziua Făgăraș.
(Foto/Video) Autostrada Brașov –Făgăraș. CNAIR a început primele foraje geotehnice 2

În schimb, la începutul acestei luni, a fost anulată procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția primelor trei loturi ale Autostrăzii Sibiu-Făgăraș (68 km.), după cinci luni de la lansare.

Cu aproape o lună înainte, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) publicase un proiect de act normativ pentru exproprierea imobilelor de pe traseul Autostrăzii Sibiu-Făgăraș, valoarea estimată a despăgubirilor fiind de 11,89 milioane de lei.
(Foto/Video) Autostrada Brașov –Făgăraș. CNAIR a început primele foraje geotehnice 3

Din septembrie 2021 și până acum, proiectantul a realizat 22% din contractul de 18 milioane lei, conform raportului CNAIR. Pentru prima etapă a contractului sunt prevăzute 25 de luni din care 22 de luni pentru Studiul de Fezabilitate și 3 luni pentru aplicația de finanțare, iar în etapa a doua sunt prevăzute trei luni pentru Proiectul Tehnic, termenul de predare fiind 2024, anunță Salut Făgăraș.

Previous Story

Criminalul din Bran, posibil să fi avut un complice. Acesta acuză victimele că i-ar fi făcut vrăji. „Invocă vrăjitorie și că persoanele pe care le-a ucis i-ar fi făcut vrăji”

Next Story

Criminalist, despre ucigașul din Bran: „O asemenea furie se întâlnește la debuturi de boli psihice. Aud voci, aud comenzi pe care le duc la executare, dar care nu au nicio logică și nu se justifică fapta”