Brașov. Vizitele la Spitalul Județean au fost limitate la 10 minute, pe motiv de viroze. „Excepție: terapia intensiva ,cazuri grave, unde pot fi vizitati echipați corespunzător de către membrii familiei și în afara acestui orar”

Last Updated on ianuarie 11, 2023 Accesul aparținătorilor este permis la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov în intervalul orar 15.00-17.00.

Este limitat accesul în intervalul 15-17, o persoana poate sta 10 minute. Excepție: terapia intensiva ,cazuri grave, unde pot fi vizitati echipați corespunzător de către membrii familiei și în afara acestui orar”, a declarat dr. Marius Leonte, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov, anunță mytex.ro.

Brașov. Vizitele la Spitalul Județean au fost limitate la 10 minute, pe motiv de viroze. „Excepție: terapia intensiva ,cazuri grave, unde pot fi vizitati echipați corespunzător de către membrii familiei și în afara acestui orar” 1

Reprezentanții Spitalului de Copii Braşov au anunțat că au interzis vizitele pe toate secțiile din cauza epidemiei de gripă. În ultima săptămână s-au prezentat la spital 89 de copii cu gripă, dintre care 5 au necesitat internare.

„Din cauza creşterii numărului de pacienţi cu viroze, am instituit suspendarea vizitelor pe toate secţiile pentru că, odată intrat în spital, comunicarea cu alte saloane şi alte secţii impune nişte riscuri, precum şi purtarea măştii.â

 

Tot personalul poartă masca, tot aparţinătorii şi cei care se internează cu copii trebuie să poarte mască”, a anunţat dr. Marcel Albean, purtător de cuvânt Spitalul de Copii, citat de bzb.ro.

Deoarece numărul celor care ajung la spital este mult mai mare decât al celor care necesită internare, medicii au câteva sfaturi pentru părinţi.

„Sfatul nostru este să ţină legătura la primele semne cu medicul de familie, să izoleze copilul şi să nu-l mai ducă în colectivitate, să încerce să ajungă la medicul de familie, să primească primele indicaţii, iar cele care sunt grave, cu febră peste 38 şi necesită terapie de urgenţă, să vină la spital.

Cum putem să știm dacă avem gripă sau viroză

Medicul Bogdan Micu, citat de Radio Romania: În cazul gripei, febra este înaltă, slab responsivă la tratamentul cu antitermice şi de durată peste două, trei zile. În cazul Virozei respiratorii, febra este responsivă la tratamentul cu antitermice, nu este aşa înaltă ca în cazul gripei, iar durata este mult mai scurtă, o zi jumate, două zile.

Previous Story

Dan Alexa după ce Gabi Tamaş a refuzat FC Brașov. „Noi nu ne puteam permite un astfel de contract”,

Next Story

Brașov. Copii despărțiți de părinți la Teatrul Sică Alexandrescu. Ce spune conducerea