Brașov. Un elev de la Colegiul Șaguna a fost admis la Universitatea Oxford

Last Updated on ianuarie 25, 2023 Dominic Satnoianu, un elev al Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov, pasionat de informatică, a fost admis la prestigioasa Universitate Oxford, anunță conducerea Colegiului.

Colegiul National Andrei Saguna, Brasov: „“Cei care lucrează din pasiune înțeleg sentimentul de a nu dori să te oprești din lucru”. Este afirmația care reflectă concepția de viață a lui Dominic Satnoianu, elev în clasa a XII-a B a colegiului nostru, admis de curând la Computer Science, în cadrul St Catherine’s College, Oxford.

Brașov. Un elev de la Colegiul Șaguna a fost admis la Universitatea Oxford 1

De la pasiunea pentru informatică a plecat ideea lui Dominic de a crea InfoAs, platforma destinată elevilor de liceu care vor să devină mai buni la informatică. Crearea platformei a însemnat multe ore de muncă, dublate de dorința de a explica altora lucrurile care lui i se par limpezi, dintr-o perspectivă apropiată vârstei utilizatorilor.

Pe lângă lecții în format text și video cu materia de informatică, InfoAs pune la dispoziție o bibliotecă de peste 650 de probleme din toate categoriile, împreună cu indicații de abordare a problemelor și rezolvări complete. Mai mult, fiecare cod încărcat de rezolvitori este evaluat pe loc, așa cum se întâmplă și la concursurile și olimpiadele de informatică.

Interfața platformei este prietenoasă și facilă, iar până în prezent, pe InfoAs au fost încărcate peste 60.000 de rezolvări. Platforma poate fi accesată de pe linkul https://infoas.ro.
“Pot spune că InfoAs sprijină și încurajează muncă independentă, implicit pasiunea pentru informatică”, adaugă Dominic. Felicitări pentru reușita în plan academic, dar și pentru dorința de a fi de folos celorlalți elevi interesați de domeniu!”

Previous Story

Video. Așa vor arăta șoselele ce vor ocoli Azuga, Bușteni pentru a evita blocajele pe drumul de la Braşov la Bucureşti

Next Story

Brașov. 20.000 de lei, amenzi. Au tăiat nuci din propria curte fără aprobare de la autorități