Brașov. 20.000 de lei, amenzi. Au tăiat nuci din propria curte fără aprobare de la autorități

Last Updated on ianuarie 26, 2023 Direcția pentru Agricultură Brașov a aplicat, anul trecut, amenzi de 20.000 de lei, celor care au tăiat nuci din propria curte. Nucul şi castanul comestibil sunt specii protejate prin lege, astfel că oricine doreşte să taie un astfel de pom, trebuie să depună o cerere în acest sens.

Specialiștii vor decide, ulterior, dacă nucii pot fi tăiați sau doar toaletaţi, scrie g4media.ro.

Brașov. 20.000 de lei, amenzi. Au tăiat nuci din propria curte fără aprobare de la autorități 1

„Indiferent de proprietari, tăierea nucilor se face doar în baza autorizației – pomii să fie îmbătrâniți și să prezinte ramuri uscate în proporție de 60% din coroană; să fie amplasați într-un perimetru unde urmează să se construiască obiective de interes național sau de interes al comunității locale sau să fie amplasați pe aliniamentele drumurilor naționale și se pune în pericol siguranța circulației rutiere.

În cazul în care nu se îndeplinesc aceste condiții, se recomandă toaletarea pomilor. În cursul anului trecut, la nivelul Direcției pentru Agricultură Județeană Brașov au fost înregistrate un număr de 156 de cereri pentru tăiere nuc. Au fost autorizate doar 46, pentru diferența de 110 s-a recomandat toaletarea”, a spus directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură, Claudia David.

Cei care taie nuci sau castani comestibili fără autorizație riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei, anunță Radio Romania.

Previous Story

Brașov. Un elev de la Colegiul Șaguna a fost admis la Universitatea Oxford

Next Story

Brașov. Semnezi? Petiție: „Nu vrem bilete RATBV scumpite cu 60%”