Brașov. Un copil de 3 ani a murit din cauza gripei la Spitalul de Pediatrie

Last Updated on ianuarie 7, 2023 Gripa ar fi ucis un copil de 3 ani, internat la Spitalul de Pediatrie din Brașov. Copilul din Braşov a fost adus pe 2 ianuarie la secţia de Urgenţe a Spitalului de pediatrie din Braşov, însă medicii spun că a venit destul de târziu.

Doctorii spun că era într-o fază avansată de gripă şi după două zile după ce a primit tratament şi starea i s-a agravat a fost mutat pe secţia de ATI. Acolo, a murit pe data de 4 ianuarie, anunță Antena 3.

Brașov. Un copil de 3 ani a murit din cauza gripei la Spitalul de Pediatrie 1

În prezent, se fac investigaţii sub coordonarea unui procuror pentru a se vedea exact care a fost situaţia medicală. În acest timp, se aşteaptă şi raportul de la IML.

Medicii de la spitalul unde a fost internat copilul vorbesc, în acest caz, de o pneumonie severă acută care s-a agravat şi care a dus la moartea copilului de trei ani.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat, joi, primele două decese confirmate cu gripă în actualul sezon.

Este vorba despre:

1. femeie în vârstă de 25 de ani, din mun.București, fără condiții medicale pre-existente și nevaccinată antigripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3;
2. femeie în vârstă de 50 de ani, din mun.București, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată antigripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H1.

Ministerul Sănătății oferă vaccinarea gratuită doar persoanelor aflate în categorii de risc, restul populației trebuie să cumpere vaccinul din farmacie pentru a se imuniza., anunță G4Media. Pentru acest sezon, Ministerul Sănătății au achiziționat 1,5 milioane de doze de vaccinuri, iar până la data de 1 ianuarie 2023 au fost vaccinate antigripal 1.428.483 de persoane din grupele de risc.

Medicii avertizează asupra unui vârf al valului de îmbolnăviri cu gripă.

Dr. Adrian Marinescu, director medical Institutul „Matei Balș”: „Cine are garanția că dacă nu are boli cunoscute, are un sistem imunitar care va răspunde bine? Într-o gripă complicată, practic toate organele sunt modificate. Putem numi un sepsis cu punct de plecare virusul gripal.”

Situația este gravă atât la copii, cât și la adulți. Cei care primesc rețetă să se trateze acasă găsesc antiviralele pentru gripă doar printr-o minune, anunță Stirile Pro Tv.

Conform Minsterului Sănătății, în farmacii sunt peste 400 de mii de comprimate cu oseltamivir iar alte 3,7 milioane de comprimate ar fi în depozite.

Prof. Dr. Alexandru Rafila: „Nu cred că e vorba de exportul paralel, este vorba de o nesincronizare a livarilor. E o problemă legată de coordonarea aprovizoonării la spitale, la faramcii, nu putem să gestionăm noi toate aceste elemente.”

Previous Story

Hotelul Capitol din Braşov va trece sub un brand internaţional. „Sun­tem în discuţii cu Accor, Hilton, Marriott şi IHG”

Next Story

Brașov. Update. Copil mort la Pediatrie. Ministerul Sănătății spune că nu de gripă. Părinții au făcut plângere penală