Brașov. Update. Copil mort la Pediatrie. Ministerul Sănătății spune că nu de gripă. Părinții au făcut plângere penală

Last Updated on ianuarie 8, 2023 Un copil de trei ani a murit la Spitalul de Pediatrie din Brașov. Medicul de la Zărnesti, care l-a transferat la Pediatrie Brașov, a declarat că avea gripă, ministerul Sănătății spune că gripa nu a fost cauza decesului.  Băiețelul provine dintr-o familie din Zărnești. Acolo a fost consultat inițial de cadre medicale. Apoi a fost transferat la Spitalul de Copii Brașov, având probleme respiratorii grave.

A venit în stare gravă, insuficiență respiratorie, cu saturație de 75%, febril, stabil hemodinamic. L-am stabilizat, i-am făcut test de gripă, care s-a pozitivat, după care l-am transferat la Spitalul Clinic de Pediatrie Brașov. În 2 (n.r. ianuarie) am fost de gardă și am mai avut încă două cazuri grave, tot cu insuficiență respiratorie, tot cu simptom febril.

Brașov. Update. Copil mort la Pediatrie. Ministerul Sănătății spune că nu de gripă. Părinții au făcut plângere penală 1

Pe doi dintre ei i-am transferat la Spitalul de Pediatrie Brașov și unul la Spitalul de Boli Infecțioase, cu gripă”, a declarat Răzvan Buricea, medicul-șef Urgență Spitalul Zărnești, citat de mytex.ro.

La Brașov, starea copilului a continuat să se agraveze și a fost dus la ATI (Terapie Intensivă). Din nefericire, în 4 ianuarie, el a decedat. A făcut stop cardio-respirator și nu a putut fi salvat.

Ministerul Sănătății a negat printr-un comunicat că băiețelul a murit din cauza gripei. Cu toate acestea, investigațiile ulterioare au dus înspre concluzia că virusul gripal a fost cel care a provocat decesul. Mai mult, testul rapid de gripă efecuat de medici a ieșit pozitiv.

Direcția de Sănătate Publică Brașov ne-a comunicat decesul unui copil în vârstă de doi ani. Din informațiile furnizate, cauza decesului nu a fost infecția cu virus gripal. Conform procedurii aplicate în fiecare an, informarea privind cazurile de gripă și eventualele decese, se comunică săptămânal, joia, de către Institutul Național de Sănătate Publică”, este comunicatul transmis de Ministerul Sănătății, potrivit spynews.ro.

Părinții micuțului au formulat plângere penală împotriva medicilor.

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Brașov efectuează acte de cercetare penală într-un dosar deschis la nivelul unității, după ce a fost formulată o plângere care privește decesul unui copilaș în vârstă de 3 ani ce se afla internat cu afecțiuni medicale la Spitalul de Pediatrie.

Cercetările sunt coordonate de către un procuror desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care, la finalizarea acestora, vor fi prezentate concluziile aspectelor semnalate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean din Brașov, agent șef principal Daniel Zontea, potrivit Radio Romania Brașov.

Previous Story

Brașov. Un copil de 3 ani a murit din cauza gripei la Spitalul de Pediatrie

Next Story

Aeroportul Brașov. O agenție de turism a scos la vânzare chartere spre Turcia și Grecia. Primul zbor: 17 iunie 2013. Preț sejur 7 nopți: de la 415 euro de persoană