Hotelul Capitol din Braşov va trece sub un brand internaţional. „Sun­tem în discuţii cu Accor, Hilton, Marriott şi IHG”

Last Updated on ianuarie 7, 2023 Hotelul de trei stele Capitol, din centrul oraşului Braşov, controlat de compania Aro-Palace, va trece sub un brand internaţional. Pentru a se putea afla sub umbrela unui lanţ hotelier interna­ţional, hotelul are nevoie să treacă printr-un proces de renovare şi modernizare.

„Căutăm pentru Capitol un brand internaţional. Facem o selecţie de brand, va fi o franciză, vom decide până la finalul lunii martie cu ce brand vom merge mai departe. Sun­tem în discuţii cu Accor, Hilton, Marriott şi IHG.

Hotelul Capitol din Braşov va trece sub un brand internaţional. „Sun­tem în discuţii cu Accor, Hilton, Marriott şi IHG” 1

Este o clădire inte­resantă, iar Braşovul este un oraş cu potenţial. Suntem dispuşi să facem investiţii de 10 mil. euro. Estimăm că vom începe lucrările în luna septem­brie anul acesta, iar în septembrie 2025 să îl repunem în piaţă sub noul brand“, spune Călin Ile, preşedintele Consiliului de Admi­nistraţie al companiei Aro-Palace, citat de Ziarul Financiar. 

Hotelul are 183 de camere dispuse pe şase etaje.

Aro-Palace a încheiat primele nouă luni din 2022 cu un profit net de 350.000 lei, de la o pierdere de 1,1 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2021, conform raportului financiar publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania deţine trei hoteluri, anume Hotel Aro Palace, Hotel Capitol şi Hotel Coroana, cu o capacitate totală de peste 1.300 locuri, clasate la 5, 3 şi 2 stele. Compania administrează şi trei restaurante. Aro-Palace este controlată în pro­­porţie de 85% de către Transilvania Investments. Societatea mai deţine şi 78% din acţiunile THR Marea Neagră, cu mai multe hoteluri pe litoral.

Transilvania Investments de­ţine şi 63% din acţiunile companiei Turism Felix, care administrează cinci hoteluri în staţiunea Băile Felix, companie cu o cifră de afaceri de 82 mil. lei în 2021, conform datelor Ministerului de Finanţe. În acelaşi an, THR Marea Neagră a avut venituri de 45 mil. lei, cu 12 hoteluri în administrare.

Previous Story

Școlile din Brașov se deschid pe 9 ianuarie, în condițiile epidemiologice actuale. Măsurile luate de ministerul Educației

Next Story

Brașov. Un copil de 3 ani a murit din cauza gripei la Spitalul de Pediatrie