Brașov. Primul spital care a interzis vizitele din cauza virozelor. „Am instituit suspendarea vizitelor pe toate secţiile”

Last Updated on ianuarie 11, 2023 Reprezentanții Spitalului de Copii Braşov au anunțat că au interzis vizitele pe toate secțiile din cauza epidemiei de gripă. În ultima săptămână s-au prezentat la spital 89 de copii cu gripă, dintre care 5 au necesitat internare.

„Din cauza creşterii numărului de pacienţi cu viroze, am instituit suspendarea vizitelor pe toate secţiile pentru că, odată intrat în spital, comunicarea cu alte saloane şi alte secţii impune nişte riscuri, precum şi purtarea măştii.â

Brașov. Primul spital care a interzis vizitele din cauza virozelor. „Am instituit suspendarea vizitelor pe toate secţiile” 1

Tot personalul poartă masca, tot aparţinătorii şi cei care se internează cu copii trebuie să poarte mască”, a anunţat dr. Marcel Albean, purtător de cuvânt Spitalul de Copii, citat de bzb.ro.

Deoarece numărul celor care ajung la spital este mult mai mare decât al celor care necesită internare, medicii au câteva sfaturi pentru părinţi.

„Sfatul nostru este să ţină legătura la primele semne cu medicul de familie, să izoleze copilul şi să nu-l mai ducă în colectivitate, să încerce să ajungă la medicul de familie, să primească primele indicaţii, iar cele care sunt grave, cu febră peste 38 şi necesită terapie de urgenţă, să vină la spital.

Dar să nu aglomerăm urgenţa cu cazuri care pot fi tratate acasă, în primul rând, pentru că aglomerează şi în aglomeraţie se pot transmite şi la alţi pacienţi”, a mai spus medicul braşovean.

Virozele de sezon, tot mai agresive

Virozele de sezon erau, în mod normal, cea mai ușoară variantă – nas care curge, durere ușoară în gât, tuse, senzație de oboseală, cefalee (dureri de cap), uneori febră și scăderea poftei de mâncare.

În cele mai multe cazuri, o viroză aduce simptome respiratorii care în general nu sunt foarte severe, potrivit Hotnews.

Virozele de sezon sunt provocate de regulă de rinovirusuri, adenovirusuri sau chiar coronavirusuri – altele decât SARS-CoV2.

În acest sezon rece însă, după ce, în perioada pandemiei, multă lume nu a intrat în contact cu aceste virusuri, reîntâlnirea cu ele a fost, în unele cazuri, „mai zgomotoasă” decât în alți ani, ele putând provoca simptome mai puternice, ce pot fi confundate ușor chiar cu gripa.

Gripa e atunci când “ai senzația că te-a lovit trenul”
Gripa se diferențiază de virozele de sezon prin alterarea, uneori bruscă, a stării generale.

“Adică ai senzația că te-a lovit trenul. Aceea este adevărata gripă, iar aceste forme sunt prevenite de vaccinarea anti-gripală, nu formele banale, sezoniere, cele care îți permit continuarea activității obișnuite”, a explicat pentru HotNews.ro dr. Gindrovel Dumitra, medic de familie și coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei.

Pe lângă simptomele banale ale unei viroze de sezon, gripa poate avea și simptome mai grave , în special simptomatologie pulmonară – cum ar fi dispneea (dificultatea la respirație).

Previous Story

Accident Brașov. Beat mort la volan, la 73 de ani, accident la intersecția străzilor Calea București, Zizinului și Toamnei

Next Story

Brașov-București, cu avionul în 30 de minute. În anul 1941. „Sborul, afară de atracția sa oferă poezia pitorescului carpatin”