Brașov-București, cu avionul în 30 de minute. În anul 1941. „Sborul, afară de atracția sa oferă poezia pitorescului carpatin”

Last Updated on ianuarie 11, 2023 Autoritățile au anunțat pentru luna iunie inaugurarea Aeroportului de la Brașov. În prima etapă vor fi zboruri pe distanțe scurte, gen București. Spre București, brașovenii zburau și în 1941. Un articol publicat în „Gazeta Transilvaniei” îi anunța pe români despre inaugurarea unei rute aeriene, începând cu data de 7 mai 1941, între București și Brașov. „Linia Ardeleană” avea ca rută București-Brașov-Sibiu-Turda.

De la București la Brașov puteai ajunge, cu avionul Lockheed 10, în doar jumătate de oră. Cursele erau programate de luni până sâmbătă, inclusiv, scrie bizbrasov.ro

Brașov-București, cu avionul în 30 de minute. În anul 1941. „Sborul, afară de atracția sa oferă poezia pitorescului carpatin” 1

„Această legătură deschide largi și temeinice perspective turismului, căci, până acum excursiile spre Brașovul atâtor frumuseți românești, nu se făceau decâtcu trenul și automobilul. Sborul, afară de atracția sa oferă poezia pitorescului carpatin într-o măsură necunoscută încă decât celor puțini, care au avut norocul să sboare în curse speciale sau prin mijloace private”, potrivit gazetarilor.

Până la Sibiu, cu avionul ajungeai în 65 de minute, pentru că se făcea un popas la Brașov de 10 minute. Legătura între București și Turda se parcurgea într-o oră și 40 de minute.

În contextul inaugurării aeroportului din Brașov, s-a discutat despre posibilitatea unei legături aeriene între municipiu și București.

Cursele aeriene Brașov-București vor începe de la finalul anului viitor, iar primul avion care va ateriza pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va fi al TAROM, a declarat Mihăiță Ursu, directorul general al companiei de stat. „Prima aeronavă comercială care va ateriza pe pista noului aeroport din Brașov va fi una românească, aparținând TAROM”, a declarat Mihăiță Ursu, în urmă cu câteva luni.

„TAROM urmărește cu atenție piața și se dovedește încă o dată un partener de încredere al românilor și nu numai. Putem discuta despre operarea curselor între București și Brașov și retur, asta doar dacă infrastructura viitorului aeroport o va permite, punând accent pe condiționalitatea ca între aeroport și centrul Brașovului să existe, în mod regulat, servicii integrate de transport al călătorilor, dar și disponibilitatea serviciilor de tipul rent-a-car pentru viitorii pasageri”, a mai adăugat directorul general CEO al TAROM, potrivit digi24.ro.

Organizația Greenpeace speră să obțină interzicerea zborurilor în cazul în care există o alternativă cu trenul cu o durată mai mică de 6 ore.

O treime dintre cele mai frecventate zboruri din Uniunea Europeană, la această oră, au o alternativă cu trenul printr-o calătorie a cărei durată este mai mică de șase ore. Dacă acele zboruri ar ajunge să fie interzise, s-ar reflecta într-o scădere cu 3,5 milioane de tone a dioxidului de carbon în atmosferă, potrivit unei analize Greenpeace, potrivit playtech.ro.

Organizația pentru protecția mediului speră la ”schimbarea radicală a modului în care călătorim”. Acest efort a fost clasificat ca necesar de către oficialii ONG-ului pentru a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius peste nivelurile din perioada preindustrială. În același context, s-a făcut apel la ”revitalizarea transportului feroviar”, descris în document ca fiind ”ruda săracă a politicilor publice europene”.

Luând ca referință viteza trenurilor din vest, mai ales a celor de mare viteză, se dorește eliminarea zborurilor pe distanțe de sub 1500 de kilometri, acestea reprezentând un sfert din emisiile aferente sectorului aerian european, notează ONG-ul.

Previous Story

Brașov. Primul spital care a interzis vizitele din cauza virozelor. „Am instituit suspendarea vizitelor pe toate secţiile”

Next Story

Brașov. Biletele RATBV printre cele mai ieftine din România. De două ori mai ieftin decât în Cluj