(Video) Aeroportul Brașov. Momentul coborârii avionului de calibrare spre pistă

Last Updated on decembrie 13, 2022 Un avion de tip Beechcraft Super King Air a aterizat astăzi pe Aeroportul Brașov pentru un zbor de calibrare. Vor fi 30 de ore de calibrare, moment în care Consiliul Județean ar putea anunța ce tipuri de avioane pot ateriza la Brașov.

Cel puţin din punct de vedere turistic, este de departe cel mai important proiect derulat în România în ultimii mulţi ani. Aeroportul valorează mai mult decât o autostradă. Oricum noi nu avem în România o autostradă cap-coadă.

(Video) Aeroportul Brașov. Momentul coborârii avionului de calibrare spre pistă 1

Un aeroport în Braşov, în centru ţării, o zonă cu un potenţial uriaş, care atrage ca un magnet, este o gură de oxigen pentru turism. Apoi, sunt peste o jumătate de milion de oameni care trăiesc în Braşov şi în judeţele vecine, care vor putea să călătorească mult mai uşor”, a declarat Dumitru Luca, preşedintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), pentru mytex.ro.

Despre cursele charter către destinaţiile de vacanţă, preşedintele ANAT a menţionat: „Momentan, nu sunt informaţii certe. Se păstrează confidenţialitatea (deşi au apărut informaţii despre cursele spre Antalya – n.r.).

Teoretic, nimic nu e sigur, dar Antalya este o destinaţie de top pentru vacanţe. Din informaţiile pe care le am, vor fi curse charter către cel puţin două destinaţii. Probabil va fi Grecia. Totodată, vor fi şi curse charter spre Braşov. Sunt vizate şi staţiunile balneare din apropiere, dar şi Poiana Braşov. Israelul este o ţară din care se va putea zbura cu astfel de curse spre Braşov”.

Numărul orelor de zbor va totaliza 30, urmând ca în ianuarie să aibă loc cea de-a doua etapă de verificări, care va dura tot 30 de ore, şi va viza procedurile de zbor care în prezent sunt în etapa de codificare, anunță Biz Brasov.

Înainte de a ateriza în această dimineață pe aeroportul de la Ghimbav, avionul de calibrare al Autorității Aeronautice Civile Române a efectuat o trecere la joasă altitudine peste pista obiectivului. Momentul coborârii de la mare altitduine spre pistă a fost surprins de către unul dintre membrii echipajului, iar imaginile au fost publicate online de BoardingPass.

Previous Story

Primul zbor la Aeroportul Brașov. Avionul de calibrare a decolat de la București și a aterizat la Brașov

Next Story

Brașov. Boicot. Universitatea Transilvania închide toate conturile de la băncile austriece. „Până în momentul în care autorităţile acestui stat vor adopta o decizie corectă”