Primul zbor la Aeroportul Brașov. Avionul de calibrare a decolat de la București și a aterizat la Brașov

Last Updated on decembrie 13, 2022 Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean, anunță că astăzi are loc primul zbor de calibrare. Astăzi condițiile meteo sunt ai bune ca cele de ieri, când trebuia să aibă loc zborul.

Marți dimineaţă începem zborurile de calibrare pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav!
Cu o zi întârziere faţă de planificările iniţiale, datorată condiţiilor meteorologice improprii pentru zborul la vedere, aeronava specială a Autorităţii Aeronautice Civile Române va decola mâine dimineaţă, în jurul orei 9:00, de la Bucureşti, fiind aşteptată să aterizeze pe pista Aeroportului Braşov o jumătate de oră mai târziu.

Primul zbor la Aeroportul Brașov. Avionul de calibrare a decolat de la București și a aterizat la Brașov 1

Primul zbor la Aeroportul Brașov. Avionul de calibrare a decolat de la București și a aterizat la Brașov 2

Apoi, conform planificărilor stabilite specialiştii Autorităţii Aeronautice de comun acord cu conducerea Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”, aeronava Beechcraft Super King Air, înmatriculată YR-CAA, va decola pentru efectuarea verificării din zbor a echipamentelor de radionavigaţie amplasate la sol.

Practic, începând de mâine, zboruri de calibrare vor avea loc zilnic – în condiţiile în care vremea va permite acest lucru, până la efectuarea celor 30 de ore necesare pentru verificarea, monitorizarea şi evaluarea din zbor a parametrilor mijloacelor de navigaţie aeriană, ai sistemelor de comunicaţii şi de supraveghere, în vederea autorizării echipamentelor de navigaţie aeriană ILS/DME, DVOR/DME, sisteme PAPI (indicativ vizual de pantă) ambele direcţii, balizaj luminos şi sistem luminos de apropiere ambele direcţii.

Vă invit să urmăriţi zborul de calibrare pe site-ul https://www.flightradar24.com/ şi să rămâneţi alături de noi, deoarece mâine dimineaţă vom avea o conferinţă de presă transmisă LIVE de la clădirea de contingenţă a Aeroportului Braşov”, a declarat Adrian Veștea.

În prima etapă – care va însuma 30 de ore de zbor, vor fi verificaţi, monitorizaţi şi evaluaţi din zbor parametrii mijloacelor de navigaţie aeriană, ai sistemelor de comunicaţii şi de supraveghere, în vederea autorizării echipamentelor de navigaţie aeriană ILS/DME, DVOR/DME, sisteme PAPI (indicativ vizual de pantă) ambele direcţii, balizaj luminos şi sistem luminos de apropiere ambele direcţii, anunță Biz Brasov.

Calibrarea echipamentelor de radionavigaţie instalate pe amplasamentul AIBG şi verificarea din zbor a procedurilor operaţionale pentru autorizarea şi certificarea acestora, reprezintă ultimul pas major în vederea operaţionalizării Aeroportului de la Braşov, un pas pe care sunt convins că îl vom parcurge în cele mai bune condiţii.

Cu ajutorul aparaturii speciale de la bordul aeronavei de calibrare, specialiştii AACR vor inspecta din zbor, pe parcursul mai multor zile, echipamentele de radionavigaţie instalate la sol, urmând ca în ianuarie să verifice şi să avizeze procedurile instrumentale.

Am luat măsurile necesare pentru ca aceste zboruri să se poată desfăşura în condiţii optime din punctul de vedere al stării în care se prezintă pista şi suprafeţele de mişcare”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, potrivit brasov.net.

Previous Story

Poiana Braşov: Tunurile de zăpadă au fost pornite. Allen Coliban: „Vom face depozite pe Lupului, Doamnei și Drumul Roșu”

Next Story

(Video) Aeroportul Brașov. Momentul coborârii avionului de calibrare spre pistă