Poiana Braşov: Tunurile de zăpadă au fost pornite. Allen Coliban: „Vom face depozite pe Lupului, Doamnei și Drumul Roșu”

Last Updated on decembrie 13, 2022 Având în vedere că în următoarele zile sunt anunțate temperaturi negative, municipalitatea brașoveană a pornit luni după-amiază, instalațiile de producere a zăpezii artificiale.

„De astăzi am pornit tunurile de producere a zăpezii artificiale. Vom face depozite pe Lupului, Doamnei și Drumul Roșu, în zone care nu vor fi afectate de temperaturile ridicate din weekendul următor.

Poiana Braşov: Tunurile de zăpadă au fost pornite. Allen Coliban: „Vom face depozite pe Lupului, Doamnei și Drumul Roșu” 1

Această zăpadă artificială reprezintă baza pentru amenajarea pârtiilor, ceea ce ne va permite ca, odată cu temperaturile coborâte și cu precipitațiile sub formă de ninsoare, să amenajăm pârtiile din partea superioară a masivului.

În acest moment este greu să estimăm momentul deschiderii domeniului schiabil, având în vedere că, potrivit prognozei, zilele cu temperaturi negative sunt urmate de zile cu temperaturi de 8-10 grade cu plus”, a precizat primarul Allen Coliban, citat de adevarul.ro.

Sistemul de producere a zăpezii artificiale din masivul Postăvarul este compus din 120 de lăncii, 34 de tunuri mobile (inclusiv cele 10 achiziţionate în acest an) şi 12 tunuri fixe, toate tunurile mobile fiind, în acest moment, pe poziţii, scrie bzb.ro.

Sistemul de producere a zăpezii artificiale acoperă întregul domeniu schiabil. În sezonul 2021-2022 s-au produs 399.670 de metri cubi de zăpadă artificială, asta în condiţiile în care, în a doua parte a iernii au fost ninsori destul de însemnate cantitativ.

Previous Story

Urmărire ca-n filme în Brașov după un hoț. „Echipajul de Poliție a observat un bărbat care alerga, având un comportament suspect”

Next Story

Primul zbor la Aeroportul Brașov. Avionul de calibrare a decolat de la București și a aterizat la Brașov