Brașov. Boicot. Universitatea Transilvania închide toate conturile de la băncile austriece. „Până în momentul în care autorităţile acestui stat vor adopta o decizie corectă”

Last Updated on decembrie 13, 2022 Rectorul Universităţii Transilvania Braşov, Vasile Abrudan, a anunțat că închide conturilor instituţiei de învăţământ la băncile austriece din România. De asemenea, Vasile Abrudan a hotărât că autovehiculele instituției pot fi alimentate de la benzinăriile aflate în proprietatea companiilor din Austria numai dacă acestea au capital austriac redus, informează Stirile Pro Tv.

Mai mult, printre primele măsuri luate de rectorul Universităţii Transilvania din Braşov în urma blocării de către Austria a intrării României în spaţiul Schengen se numără achiziţionarea de către UniTBv a serviciilor de transport aerian pentru angajaţii şi studenţii universităţii de la alte companii aeriene decât cele austriece, în condiţiile în care există alte opţiuni conforme cu legislaţia în vigoare.

Brașov. Boicot. Universitatea Transilvania închide toate conturile de la băncile austriece. „Până în momentul în care autorităţile acestui stat vor adopta o decizie corectă” 1

Totodată, o altă măsură este suspendarea întâlnirilor/discuţiilor conducerii UniTBv cu reprezentanţi ai autorităţilor şi firmelor din Austria, “până în momentul în care autorităţile acestui stat vor adopta o decizie corectă, obiectivă şi în conformitate cu valorile democratice europene în privinţa intrării României în spaţiul Schengen”.

Pe de altă parte, UniTBv va continua colaborările cu instituţiile de învăţământ şi cercetare din Austria, “în spiritul colegialităţii, al respectului reciproc, al promovării valorilor democratice şi al libertăţii academice”, a menţionat sursa citată.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) sancționează Austria

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este prima mare companie de stat care sancționează Austria pentru votul dat în Consilul JAI, unde a împiedicat aderarea României la Schengen. CNAIR a decis să își închidă toate conturile de la BCR, membră a Erste Group, Austria, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România. Un astfel de demers va fi făcut de toate instituțiile din subordinea Ministerului Transporturilor.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi-a anunţat o anumită intenţie de o a face (n.r. – de a-şi muta conturile de la BCR) şi ştiu că vor face, mi-au spus şi mie. Şi nu doar CNAIR.

Am fost anunţat că şi alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanţa, fie că vorbim de Aeroportul Bucureşti şi toate celelalte, pentru că au găsit condiţii mai bune la CEC.

O explicaţie cât se poate de simplă”, a declarat Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, potrivit Hotnews.

Previous Story

(Video) Aeroportul Brașov. Momentul coborârii avionului de calibrare spre pistă

Next Story

(Foto/Video) Accident Brașov. 3 copii și 6 adulți la spital după ce mașina unei familii cu doi copii mici a fost spulberată de un microbuz pe Calea Feldioarei