Primăria Brașov se mută la Mall. 15 milioane de euro pentru a deveni proprietar

Last Updated on decembrie 14, 2022 Primăria Brașov este la un pas de modernizare, cu 15 milioane de euro. Municipalitatea intenționează să cumpere fostul mall Unirea Shopping Center, aflat în apropierea gării, mall ce a fost deschis în 2008.

Potrivit ziarului brașovean Biz Brașov, dorința edililor este de a muta în această clădire birourile Primăriei Brașov, astfel încât să fie asigurat și un acces optim al cetățenilor, ținând cont că există atât o parcare exterioară, cât și una subterană.

Primăria Brașov se mută la Mall. 15 milioane de euro pentru a deveni proprietar 1

Primarul Braşovului, Allen Coliban, a convocat Consiliul Local Braşov într-o şedinţă extraordinară pentru vineri, 16 decembrie. Pe ordinea de zi este un singur punct, ce vizează aprobarea intenţiei de cumpărare a centrului comercial Unirea Shopping Center de lângă Gară şi a parcării acestuia.

Proprietarii centrului comercial au anunţat încă de la jumătatea lunii trecute că vor să vândă imobilul a cărui valoare contabilă este de 15 milioane de euro.

Unirea Shopping Center Braşov, deschis în 2008 în urma unei investiţii de 35 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafaţă de 10.305 metri pătraţi (construită este de peste 35.000 de metri pătraţi), iar terenul aferent parcării este de 2.763 de metri pătraţi, anunță bzb.ro.

În cazul în care se va aproba hotărârea de Consiliu Local, iar tranzacţia va fi încheiată, aceasta ar fi a doua proprietate achiziţionată de municipalitatea braşoveană în doi ani, după ce la finalul anului trecut, primăria a semnat actele pentru achiziţionarea unei mari părţi din platforma CET Braşov.

Previous Story

 Membru echipaj care a aterizat pe Aeroportul Brașov. „Din aer suntem singurii care putem face măsurători de parametru astfel încât să fim siguri că ei sunt în toleranță. Trebuie o atenție deosebită”

Next Story

Brașov. Din 16 decembrie, avem „Banca de cultură” la fosta Bancă Săsească, de la intersecţia străzilor Republicii şi Michael Weiss