Membru echipaj care a aterizat pe Aeroportul Brașov. „Din aer suntem singurii care putem face măsurători de parametru astfel încât să fim siguri că ei sunt în toleranță. Trebuie o atenție deosebită”

Last Updated on decembrie 14, 2022 Ieri a a avut loc prima aterziare pe Aeroportul Brașov, într-un zbor de calibrare a echipamentelor de radio-navigație. Cursele comerciale vor începe la jumătatea anului viitor, conform estimărilor autorităților. Operațiunea va fi repetată de mai multe ori, în zilele următoare.

Iulian Dumitrescu, membru echipaj aeronavă AACR, potrivit Stirile Pro Tv: „Se vor face multiple apropieri pentru fiecare echipament în parte, vom verifica în primul rând echipamentul ILS, echipament de venire la aterizare, după care continuăm cu cel de rută, care va avea și procedura de apropiere”.

 Membru echipaj care a aterizat pe Aeroportul Brașov. „Din aer suntem singurii care putem face măsurători de parametru astfel încât să fim siguri că ei sunt în toleranță. Trebuie o atenție deosebită” 1

IULIAN TEODORESCU, reprezentant al Autorității Aeronautice Civile Române, pentru TVR: Din aer suntem singurii care putem face măsurători de parametru astfel încât să fim siguri că ei sunt în toleranță. Trebuie o atenție deosebită.

Alexandru Anghel, directorul executiv Direcția de Implementare Aeroport CJ Brașov: „Echipamentele dau indicații legate de pantă și de direcție și față de aeroport, fără acestea nu se poate zbura în condiții de vizibilitate redusă”.

De la vară, aterizarea și decolarea avioanelor de pe aeroportul Brașov va fi dirijată de controlorii de trafic din Arad. Acest lucru este posibil, datorită turnului virtual de control dotat cu 16 camere video cu termoviziune, care asigură supravegherea unui câmp vizual de 360 de grade, pe o rază de 7 km, chiar și pe ceață sau întuneric.

Florin Manta, director regional al centrului de dirijare a zborurilor Arad: „Este conceput să replice în proportie de 99 la sută situația dintr-un turn real de control. Poți să ai imaginea de 360 de grade stând pe scaun. Vom avea imagini meteo, vânt, vizibilitate, vor fi detectate orice elemente în mișcare”.

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov: „În luna ianuarie urmează o altă etapă, cea legată de procedurile de zbor. Le vom publica în niște registre internaționale de aviație, în așa fel încât toate companiile aeriene care vor dori să aterizeze sau să decoleze de la Brașov, să o poată face”.

Aeroportul Brașov a costat 150 de milioane de euro și este primul construit în țară în ultimii 50 de ani. Investiția aparține autorităților locale, care nu au încheiat deocamdată contracte cu companiile aeriene. Primele zboruri ar urma să aibă loc în iunie 2023.

Previous Story

(Foto/Video) Accident Brașov. 3 copii și 6 adulți la spital după ce mașina unei familii cu doi copii mici a fost spulberată de un microbuz pe Calea Feldioarei

Next Story

Primăria Brașov se mută la Mall. 15 milioane de euro pentru a deveni proprietar