Milionarul brașovean, Ioan Neculaie scapă de pușcărie. Fugit în Grecia, judecătorii i-au anulat pedeapsa de 2 ani de închisoare

Last Updated on decembrie 13, 2022 Justiția română și-a făcut datoria. Judecătorii de la Tribunalul Brașov l-au găsit vinovat pe milionarul Ioan Neculaie, judecătorii de la Curtea de Apel l-au găsit vinovat iar alți judecători de la Curtea de Apel i-au anulat pedeapsa de închisoare. Care judecători au greșit? Oricum, milionarul Ioan Neculai a fost mult mai deștept ca alții, de exemplu Elena Udrea. A fugit în Grecia și a rezolvat cu brio dosarul.

Milionarul brașovean, Ioan Neculaie scapă de pușcărie. Fugit în Grecia, judecătorii i-au anulat pedeapsa de 2 ani de închisoare 1

Neculaie fusese condamnat la doi ani și două luni de închisoare cu executare după ce a fost acuzat că în urmă cu câțiva ani a tras cu arma de vânătoare în roțile propriei mașini, nemulțumit că mașina avea pană, deși îi ceruse unui angajat să îi pregătească autoturismul pentru a pleca la o partidă de vânătoare.

La începutul acestui an, Neculaie a fugit din țară în Grecia, iar surse apropiate acestuia susțin că omul de afaceri nu ar mai intenționa să se întoarcă în România, anunță Biz Brașov.

Prima instanță, adică Judecătoria Brașov, l-a condamnat pe Ioan Neculaie la 2 ani, 4 luni și 15 zile de închisoare cu executare, sentință dată pe 27 ianuarie 2021. Un an mai târziu a venit și sentința definitivă de 2 ani și 2 luni de închisoare. Dar avocații milionarului au recurs la o ultimă soluție pentru a-l scăpa pe Neculaie de pușcărie. Au făcut o cerere de contestație în anulare a deciziei Curții de Apel care a fost admisă de magistrați, anunță brasov.net.

„În baza art. 396 alin. 6 Cod procedură penală raportat la art. 16 alin.1 lit. f Cod procedură penală cu referire la deciziile nr. 297/2018 şi nr. 358/2022 ale Curţii Constituţionale, încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Neculaie Ioan pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prev. de art. 342 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 75 alin. 2 lit. b Cod penal şi cu aplic. art. 44 Cod penal (faptă săvârşită în intervalul mai 2006 – 28.01.2016).

Anulează mandatul de executare a pedepsei emis în baza sentinţei penale nr. 123/27.01.2021 a Judecătoriei Braşov şi constată că, contestatorul Neculaie Ioan s-a aflat legal în executarea pedepsei în perioada 24.11.2017 – 20.06.2018 în baza mandatului de executare nr. 1539 din 23.11.2017 emis de Judecătoria Brașov potrivit sentinţei penale nr.1137/2017”.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Zborul de calibrare a fost amânat din cauza condițiilor meteo. Ninge un pic

Next Story

Urmărire ca-n filme în Brașov după un hoț. „Echipajul de Poliție a observat un bărbat care alerga, având un comportament suspect”