(Foto) Elicopterul SMURD de la Brașov a mai salvat o viață

Last Updated on decembrie 30, 2022 Elicopterul SMURD de la Brașov salvează vieți. La câteva zile de la operaționalizarea bazei aeriene, elicopterul SMURD a salvat două vieți.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a prezentat pe Facebook cazul. S-a întâmplat joi după-amiază, în localitatea Ozun din județul Covasna. Un bărbat s-a accidentat grav fiind lovit la cap în timp ce folosea circularul. În urma loviturii, acesta a intrat în comă, potrivit mytex.ro.

(Foto) Elicopterul SMURD de la Brașov a mai salvat o viață 1

Raed Arafat:In aceasta dupa amiaza, in localitatea Ozun din Judetul Covasna, un barbat s-a accidentat grav fiind lovit la cap in timpul in care folosea circularul. In urma loviturii acesta a intrat in coma.

Interventia a fost una rapida si eficienta, primul echipaj sosit a fost unul de prim-ajutor SMURD urmat de colegii de la SJA Covasna. A fost solicitata interventia elicopterului recent operationalizat la Brasov. Medicul de pe elicopterul SMURD a stabilizat pacientul pe care l-a intubat, punandu-l sub anestezie.

(Foto) Elicopterul SMURD de la Brașov a mai salvat o viață 2

Totul s-a intamplat in mai putin de o ora, pacientul fiind transportat la Brasov cu elicopterul SMURD.
Felicitari tuturor celor implicati in aceasta interventie, in speranta ca pacientul va reveni cat mai curand sanatos acasa!”

Prima misiune de salvare în județul Covasna a Punctului de Operare Aeromedicală Brașov. Astăzi, 29 decembrie 2022, în jurul orei 15:00, echipajul SMURD de la Detașamentul de Pompieri Sfântu Gheorghe a fost solicitat să intervină de urgență în localitatea Ozun, unde un bărbat în vârstă de 55 de ani a fost găsit inconștient de către soția sa, în curtea casei sale.

(Foto) Elicopterul SMURD de la Brașov a mai salvat o viață 3

Se pare că în timp ce acesta tăia lemne, o bucată de lemn i-a căzut în cap, provocându-i un traumatism cranio cerebral. La fața locului s-au deplasat și două ambulanțe SAJ și s-a solicitat sprijinul elicopterului SMURD din cadrul Punctului de Operare Aeromedical Brașov.

(Foto) Elicopterul SMURD de la Brașov a mai salvat o viață 4

Victimei i s-a acordat primul ajutor medical de către medicul și paramedicii covăsneni și a fost predată echipajului medical de pe elicopterul SMURD care a aterizat în apropierea locului unde s-a produs evenimentul. Pacientul fost transportat la Brașov”, au transmis reprezentanții ISU Covasna, conform Covasna Media.

Previous Story

Aeroportul Brașov-Grecia. Agențiile de turism vând pachete de vacanță cu plecare de pe aeroportul din Brașov

Next Story

Brașov. Bani prin PNNR pentru biciclete, nu pentru Spitalul Regional