Brașov. Bani prin PNNR pentru biciclete, nu pentru Spitalul Regional

Last Updated on decembrie 30, 2022 Zilele acestea s-au împărțit banii din PNNR. Brașovul a fost refuzat pentru Spitalul Regional dar primește bani pentru trasee de biciclete.

Spitalului Clinic Regional de Urgență Brașov a fost declarat neeligibil, ministerul anunțând că acesta poate beneficia de finanțare „din alte surse bugetare”. Pentru construirea acestui spital, bugetul total solicitat a fost de 479.063.907 lei, iar bugetul din PNRR era de 287.438.344 (60%), anunță brasovmetropolitan.ro.

 

Ministerul Sănătății a menționat că obiectivul de investiții depășește bugetul permis prin Hotărârea de Guvern privind aprobarea Programului naţional de investiţii în infrastructura de sănătate, respectiv 199,99 milioane de euro.

Consiliile județene din România au depus la Ministerul Dezvoltării proiecte pentru amenajarea a 6.556 de kilometri de trasee cicloturistice, finanțate prin PNRR. Brașovul colaborează cu Sibiul și Covasna în realizarea unor trasee destinate cicliștilor ce se vor întinde pe suprafața celor trei județe.

Brașov. Bani prin PNNR pentru biciclete, nu pentru Spitalul Regional 1

Proiectul depus de reprezentanții Consiliului Județean din Brașov, în care este menționat și Consiliul Județean Sibiu, se află pe locul 6 în topul evaluării. Ministerul va finanța construcția traseelor care leagă localități din cel puțin trei județe și care facilitează turismul prietenos cu mediul și un stil de viață sănătos, relatează Ora de Sibiu.

Traseele cicloturistice vor permite României să participe și să contribuie la reconfigurarea rețelei europene de trasee EuroVelo și a diverselor trasee cicloturistice internaționale, susțin reprezentanții ministerului.

Previous Story

(Foto) Elicopterul SMURD de la Brașov a mai salvat o viață

Next Story

(Video) Doi americani mutați la Brașov: „La restaurant, chelnerii nu îți iau cardul, plătești la masă. În America, chelnerii îți iau cardul, se duc în spate, plătesc, iar apoi ți-l aduc. Aici, în România, îți aduc POS-ul la masă, nu pleacă niciodată cu cardul tău. E cel mai bun sistem”