Elicopterul SMURD al Braşovului îşi începe de astăzi misiunile. Raed Arafat va fi prezent la baza de pe Aeroportul Brașov

Last Updated on decembrie 21, 2022 Județul Brașov va avea un elicopter SMURD, necesar pentru intervențiile montane. Aeronava va avea o bază în zona Aeroportului Internațional Brașov.

Deschiderea Punctului de Operare Aeromedical, care va funcţiona la Aeroportul de la Ghimbav, va avea loc azi, la ora 12.00. La eveniment va participa Lucian Bode – ministrul Afacerilor Interne, dar şi Raed Arafat – secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne din România, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Elicopterul SMURD al Braşovului îşi începe de astăzi misiunile. Raed Arafat va fi prezent la baza de pe Aeroportul Brașov 1

Punctul de Operare Aeromedical Braşov va avea ca responsabilitate principală intervenţiile în zonele montane ale judeţului Braşov şi ale judeţelor învecinate.

Operarea va fi asigurată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General de Aviaţie – în calitate de operator aerian, dar şi de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, prin Unitatea de Primiri Urgenţe – în calitate de operator medical, informează radiomures.ro.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Brașov a pregătit un loc de aterizare și în zona unui detașament de pompieri din Brașov, anunță bzb.ro.

Zona pe care o va deservi punctul de aerooperare medicală Brașov este întreaga zonă montană din centrul țării, începând cu Masivul Făgăraș, Bucegi, Piatra Craiului și toate zonele în care până acum, acționa elicopterul punctului de operare aeromedicală din Târgu Mureș”

Previous Story

Aeroportul Brașov. Zborurile de calibrare au fost finalizate. Adrian Veștea: „Scriem istorie în aviaţia română prin faptul că punem pe harta României cel mai nou şi mai modern aeroport, singurul construit de la zero în ultimii 50 de ani”

Next Story

Deputatul brașovean Andronache Gabriel anunță final de sesiune parlamentară cu două mari reușite: Adoptarea Legilor Justiției și recunoașterea ca eveniment de amploare națională a revoltei anticomuniste de la Brașov 1987