Aeroportul Brașov. Zborurile de calibrare au fost finalizate. Adrian Veștea: „Scriem istorie în aviaţia română prin faptul că punem pe harta României cel mai nou şi mai modern aeroport, singurul construit de la zero în ultimii 50 de ani”

Last Updated on decembrie 21, 2022 Specialiştii Autorităţii Aeronautice Civile Române au încheiat cu succes verificarea din zbor a echipamentelor de navigație aeriană instalate pe Aeroportul Internaţional Braşov

„Am primit asigurări din partea specialiştilor AACR că toate componentele sistemului de radionavigaţie sunt în parametri şi corespund cerinţelor ICAO.

Aeroportul Brașov. Zborurile de calibrare au fost finalizate. Adrian Veștea: „Scriem istorie în aviaţia română prin faptul că punem pe harta României cel mai nou şi mai modern aeroport, singurul construit de la zero în ultimii 50 de ani” 1

În ianuarie 2023 urmează cea de-a doua şi ultima etapă de zboruri de calibrare, pe care echipajul AACR le va efectua pentru verificarea procedurilor de zbor instrumentale.
Pe această cale, vreau să le mulţumesc membrilor echipajului pentru modul exemplar în care au finalizat această etapă obligatorie şi extrem de importantă în funcţionalizarea Aeroportului nostru.

Vreau, totodată, să-i felicit pe colegii de la Regia Autonomă „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” pentru această realizare, pentru munca depusă pe tot parcursul implementării proiectului şi pentru strădania ca la cel mai nou aeroport din România să dispunem de aceste echipamente de navigație aeriană care asigură o performanță tehnico-operațională de înaltă precizie.

Nu în ultimul rând, transmit felicitările mele Autorităţii Aeronautice Civile Române şi mulţumesc pentru suportul acordat proiectului nostru, pentru modul în care am colaborat şi pentru implicarea totală a acestei instituții în etapele pe care le mai avem de parcurs până la punerea în funcţiune a Aeroportului.

Cred cu tărie că împreună – Autoritatea Aeronautică Civilă Română, Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA, Consiliul Județean Brașov, Regia Autonomă „AIBG”, alături de celelalte instituţii şi autorităţi locale şi centrale, cu sprijinul operatorilor economici implicaţi în implementarea proiectului – scriem istorie în aviaţia română prin faptul că punem pe harta României cel mai nou şi mai modern aeroport, singurul construit de la zero în ultimii 50 de ani”, a transmis președintele Consiliului Județean, Adrian Vestea.

Previous Story

Cine sunt tinerii care au murit în accidentul teribil de lângă Dedeman Sibiu. Tânărul era fiul unui politician din Brașov iar tânăra era fiica unui preot din Sibiu

Next Story

Elicopterul SMURD al Braşovului îşi începe de astăzi misiunile. Raed Arafat va fi prezent la baza de pe Aeroportul Brașov